Carpaccio med caviar og selleri
Inden du kaster dig ud i denne ret, skal du være opmærksom på, at kødet skal i fryseren natten over. Retten er et rendyrket eksempel på, hvordan det helt simple og det ekstravagante går op i en højere enhed. Er der ikke lige penge på kontoen til at købe ægte kaviar, så vent med at lave retten til den første, at bruge andre typer fiskerogn, er ikke en mulighed.
Ingredienser
- Carpaccio
- 400 g kalveinderlår , mørbraden og fileten kan også bruges
- 2 spsk ekstra jomfruolivenolie
- 1 tsk groft flagesalt
- Selleri
- ¼ stk knoldselleri
- 2 dl Løgismose piskefløde
- ½ stk citron saft og skal herfra
- Brødcroutoner
- 2 skiver hvedebrød
- 1 spsk olivenolie
- Salat
- 4 stængler bladselleri
- 1 håndfuld frisé eller anden type spæd salat
- 1 håndfuld kørvel kviste
- 1 håndfuld skovsyre
- 1 spsk olivenolie
- 1 par nip groft flagesalt
- ½ stk citron saft herfra
- Caviar
- 50 g caviar , f.eks. fra "Baerii-støren"
Sådan gør du
Carpaccio
Step 1. Skær inderlåret ud i bjælker på ca. 4-5 cm i diameter og ca. 12-15 cm i længden. Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og placer kødet på midten. Rul kødet ind og stram til. Sæt kødet i fryseren i ca. 3 timer, til den er hård. Skær dagen efter tynde skiver på en pålægsmaskine eller med en brødkniv. Fordel carpaccioen på 4 tallerkner og sæt dem på køl. Tag cappaccioen ud lige inden servering og dryp lidt olivenolie over kødet og drys med flagesalt.
Selleri
Step 1. Skær knoldsellerien ud i grove tern, kom dem i en passende gryde sammen med fløden, læg låg på gryden og kog sellerien helt mør ved lav varme. Kom sellerien i en blender og blend den helt glat. Smag til med salt, peber og citronsaft og -skal.
Brødcroutoner
Step 1. Skær brødet i helt fine, små tern og vend dem i lidt olieolie og salt. Bag dem gyldne i en forvarmet ovn ved 180 grader.
Salat
Step 1. Vask bladsellerien, skær stænglerne i helt tynde skiver på et mandolinjern og læg dem isvand. Mariner salat, urter og bladselleri i 1 spsk olivenolie og lidt citronsaft.
Step 2. Fordel caviar og selleripuréen oven på carpaccioen og pynt med salat og brødcroutoner.
Andre forslag
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Mulle med ratatouille og basilikum
Rødmullen hører normalt til omkring Middelhavet, m...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...
Svampe à la creme med spejlæg
Det er svært at komme uden om svampetoast, når de spiselige svampe begynder at titte op af jorden...
Tatar med trøffelmayo
Tatar af okseinderlår holdt enkel med kørvel, skalotteløg, store kapersbær og Løgismose trøffelma...
Spidskål med hyldeblomstsauce, nye ærter & urter
Spidskål er en alsidig sommerkål – lys og let med ...
Ceviche af kulmule med lime og tomatsymfoni
Ceviche stammer fra Peru og er rå fisk og skaldyr marineret i citrus, der mørner fisken. Her komb...
Hvide asparges med pocheret æg, røget makrel og sauce viergé
Nuvel er asparges med friskpillede rejer og sauce ...