31/3/2021
|
Magasin 3 2021
Butterfly-kylling med grønt
At stege en hel kylling kan være udfordrende, da kyllingens forskellige udskæringer egentligt kalder på forskellige tilberedningstider for at være sikker på vellykkede resultater hele vejen rundt. En måde at imødekomme dette kan være at lave “butterflied chicken”, hvor den hele kylling udskæres til en sommerfugl-lignende position, som sikrer en jævn tilberedning. Følg Thomas Rodes opskrift, så er du sikret en uimodståelig middag med kylling, der er saftig og tilpas sprød på toppen – uanset om du gå efter lår eller bryst. Lad naturen finde vej til glassene med Colombaias perler og så har du et måltid i en liga for sig.
Ingredienser
- 1 stk Løgismose kylling befriet for vingespidser og rygben
- ½ stk citron skallen herfra
- 1 kvist rosmarin
- 1 fed hvidløg
- Olivenolie
- Salt og peber
- 250 g markchampignoner
- 1 aubergine
- 250 g babyspinat
- 4 hele små zittauerløg
Sådan gør du
Step 1
Fjern rygbenet og bred kyllingen helt ud så al skindside vender opad og den er helt flad. Dryp kyllingen med olivenolie, revet citronskal, salt og peber. Snit et fed hvidløg og pres udover tillige med bladene fra rosmarinkvisten.
Step 2
Steg kyllingen med skindsiden nedad ved moderat varme på en grillpande eller en grill når sæsonen er til det. Steg ca. 35-55 minutter, hvorefter kyllingen vendes og får 5-10 minutter på den anden side. Tag derefter kyllingen af varmen og lad den hvile, gerne lunt, mindst 5 minutter.
Step 3
Mens kyllingen steger skærer du aubergine i små trekanter og champignoner i kvarte fra top til rod. Løg pilles og skæres også i kvarte. Skyl spinat. Steg grøntsager i olivenolie ved svag varme.
Step 4
Når kyllingen har hvilet giver du den 5 minutter i ovnen og skærer lår og bryster af skroget og halverer begge dele. Krydr omhyggeligt grøntsagerne med salt, peber og citronsaft. Vend til sidst spinaten i.
Step 5
Servér på et stort fad.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...