Løgismose i Netto
Butter chicken
Med Løgismose kylling
Ingredienser
- Kylling
- 1 stk Løgismose kylling
- 1 stk citron
- 1 tsk rød chilipulver
- 2 stk røde chili skåret i tern
- Yoghurtmarinade
- 10 hele nelliker
- 10 stk sorte peberkorn
- 1 stang kanel
- 1 dl peanuts
- 5 stk laurbærblade
- 6 stk kardemommekapsler
- 1 l Løgismose yoghurt naturel
- Butter chicken sauce
- 2 spsk vindruekerneolie
- 3 stk zittauerløg
- 3 fed finthakket hvidløg
- 1 spsk revet ingefær
- 1 spsk korianderfrø
- 1 spsk spidskommen
- 1 spsk gurkemeje
- 2 spsk fennikelfrø
- 2 dåser flåede tomater
- 5 dl hønsefond
- 2 dl fed kokosmælk
- 150 g Løgismose smør
- 2 kviste frisk koriander
Sådan gør du
Step 1
Parter kyllingen i lår, overlår, vinger, bryst. Mariner kyllingen i citronsaft, chilipulver og frisk chili i en time.
Step 2
Rist alle de tørre krydderier til yoghurtmarinaden på en tør pande. Mal krydderier og halvdelen af peanutsne. Bland krydderiblandingen med yoghurten.
Step 3
Marinér kyllingen videre med denne blanding i minimum to til tre timer – gerne natten over.
Step 4
Varm olien i en dyb sautérpande. Skær løg i skiver og steg dem gyldne. Kom hvidløg og ingefær i. Steg videre i et minut.
Step 5
Tag kyllingen op af marinaden og lad den dryppe lidt af. Steg stykkerne i sauterpanden eller endnu bedre på en trækulsgrill, til de får farve. Det vil svine noget og yoghurten falder delvist af stykkerne - men det er helt fint. Det vigtigste er, at kyllingen får farve.
Step 6
Rist de tørre krydderier til saucen i en tykbundet gryde. Blend tomaterne og kom dem i gryden sammen med de ristede krydderier, hønsefond, kokosmælk resten af yoghurt-marinaden, kyllingestykkerne samt de stegte løg. Læg et låg halvt på. Lad det simre, til saucen er reduceret til det halve. Smag til med salt og evt. en anelse sukker.
Step 7
Smelt smørret i en gryde for sig og hæld det over kyllingen og bland det i saucen.
Step 8
Drys med friske koriander og resten af mandlerne, som hakkes og kommes på toppen.
Step 9
Servér retten med ris og naanbrød samt en skefuld fed yoghurt til.
Tip
Du kan altid finde vores testvindende butter chicken på hylderne i Netto.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...