Burger med portobello og spejlæg
Ingredienser
- Bøf
- 400 g hakket oksekød
- ½ stk hakket løg
- 1 fed hakket hvidløg
- Salt og friskkværnet peber
- 1 tsk dijonsennep
- Fyld
- 4 stk portobellosvampe
- ½ stk salathoved
- 1 stk løg
- 100 g syltede agurker
- 8 skiver bacon
- Sennepsmayonnaise
- 1 spsk skyrfraiche 8,5%
- 3 spsk mayonnaise
- 1 spsk dijonsennep
- ½ stk citron saft herfra
- Salt og friskkværnet peber
- 4 stk burgerboller
Sådan gør du
Bøf
Step 1. Alle ingredienser blandes sammen, og fordeles i 4 lige store stykker. Læg en bøf mellem 2 stykker bagepapir og glat den ud til samme størrelse, som de boller du har. Steg bøfferne på en brandvarm pande og hold dem herefter varme i ovnen.
Fyld
Step 1. Knæk stokken af svampene og rens dem for jord. Steg dem gyldne på toppen, krydder med salt og peber. Læg dem på en bageplade med bunden op af og slå et æg ud i hver. Bag dem i ca. 6-8 min. ved 180 grader. Løg og salat ordnes og snittes fint. Bacon steges sprødt.
Sennepsmayonnaise
Step 1. Rør det hele sammen og smag til med salt og peber.
Step 2. Varm bollerne op, og skær den over, derefter anrettes burgerne i rækkefølgen fra bunden: dressing, salat, løg, bøf, portobello, agurk salat, bacon, dressing og toppen.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...