Brunkager
Brunkagen, en klassisk småkage, der hører julen til – og denne opskrift på brunkagedej gentager vi år efter år.
Tag gerne børnene med i hjemmebageriet på adventssøndage eller i juleferien og nyd de hjemmebagte brunkager til et varmt glas gløgg eller kakao og oplev, hvordan der opstår julemagi.
Ingredienser
- 200 g Løgismose smør
- 100 g lys sirup
- 200 g brun farin
- 400 g hvedemel
- 2 spsk hakket pomerans
- 40 g mandelsplitter
- 4 g stødt nellike
- ½ tsk stødt kanel
- 1 tsk potaske
Sådan gør du
Step 1
Smelt smør og sirup i en gryde og rør det sammen med den brune farin.
Step 2
Opløs potasken i lidt koldt vand og tilsæt massen.
Step 3
Tilsæt hvedemel, pomerans, mandelsplitter, nellike og kanel og rør det hele godt sammen til en ensartet masse.
Step 4
Rul dejen i 1-2 ruller og lad den hvile i køleskab 30 minutter.
Step 5
Skær dejen i skiver a ca. 2 mm tykkelse. Bag brunkagerne ca. 8-10 minutter ved 180.
Andre forslag
Pebernødder
Fyld kagedåsen med hjemmebagte pebernødder med vores yndlingsopskrift på de små krydrede, søde ka...
Juleberliner
Julen er traditionernes tid – fyldt med opskrifter, der er gået i generationer på julebag og jule...
Æbleskiver med kærnemælk og vanilje
Æbleskiver hører sig helt og holdent til, når vi lader julefreden sænke sig med et varmt og krydr...
Kernerugbrød uden surdej
Karamelliseret løgtærte med munster
Brombærtærte med frangipane
På fransk tarte frangipane aux mûres. Med andre ord brombærtærte med sprød crust, marcipanbund (f...