Braiserede svinekæber
Med løg og mos. Før i tiden var vi generelt bedre til at bruge hele dyret, når der blev slagtet. I takt med at madlavning gerne må tage kortest mulig tid, mister vi desværre også fornøjelsen ved nogle af de mest smagfulde udskæringer. Braiserede svinekæber er et godt eksempel herpå.
Ingredienser
- Svinekæber
- 12 stk svinekæber
- 2 spsk vindruekerneolie
- 1 stk gulerod
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- ¼ stk knoldselleri
- 1 spsk tomatpuré
- 3 dl rødvin
- 1 l kalvefond
- 1 stk bouquet garni (timian, rosmarin og laurbærblade)
- 1 spsk Løgismose smør
- 1 spsk finthakket skalotteløg
- 1 spsk finthakket persille
- 1 tsk revet skal fra citron
- Salt og friskkværnet peber
- Løg
- 4 stk skalotteløg
- 180 g honning
- 225 g eddike
- 4 dl vand
- 3 stk laurbærblade
- 200 g perleløg
- 1 spsk Løgismose smør
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Svinekæber
Step 1. Fjern senerne fra svinekæberne og brun dem på en pande i lidt olie og smør. Skræl og skyl grøntsagerne og skær dem i mundrette tern. Brun dem i en gryde i olie, tilsæt tomatpuré og vend det hele godt rundt. Læg svinekæberne i gryden og hæld rødvinen på.
Step 2. Lad vinen koge ind, til der er ca. 1⁄3 tilbage. Kom kalvefond og bouquet garni i gryden og lad det småsimre under låg i ca. 11⁄2-2 timer, til svinekæberne er møre.
Step 3. Fjern bouquet garni og si lagen. Hæld lagen i en gryde og kog godt ind. Monter saucen med 1 spsk smør og tilsæt kæberne og grøntsager. Vend forsigtigt rundt i gryden, så det hele bliver glaseret. Vend til sidst skalotteløg, persille og citronskal i.
Løg
Step 1. Kog skalotteløgene i letsaltet vand, til de er møre. Stik i dem med en lille kniv eller en kødnål for at tjekke. Lad løgene køle lidt af, halver dem på langs og del løgene i lameller. Kog lamellerne kort med honning, eddike, vand, laurbærblade og enebær.
Step 2. Perleløgene koges ligeledes møre i letsaltet vand, men disse pilles kun. Lun dem i lidt vand med smør, salt og peber. Vend de to slags løg sammen i en skål inden servering.
Step 3. Anret svinekæberne i en skål eller et fad og server kartoffelmos til.
Tip
Skal dine braiserede svinekæber virkeligt imponerer, kan du med fordel bruge svinekæber fra Sortfodssvin.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...