Brændte figner
Crème Chantilly laves egentlig på fløde, men den let syrlige creme fraiche 18% passer i dette tilfælde rigtig godt sammen med de søde, karamelliserede figner.
Fremgangsmåden kan du også bruge til en lang række andre frugter som f.eks. pære og nektarin.
Prøv ligeledes at erstatte cremen med en god vaniljeis.
Ingredienser
- Crème chantilly
- Figner
- 12 stk figner
- 100 g sukker
- 2 spsk vand
- 25 g Løgismose smør
- 1 stk appelsin saft herfra
- 3 spsk cognac
Sådan gør du
Crème chantilly
Step 1. Start med at lave cremen. Pisk cremefraiche og vaniljekornene, til cremen er stiv. Smag til med sukker. Opbevar cremen på køl indtil servering.
Figner
Step 1. Skær et kryds i toppen af hver figen og pres frugtkødet lidt frem. Kom sukker på en pande og væd det med vand, til det er mættet. Kog sukkeret til en lys karamel og tilsæt smør og appelsinsaft. Skru ned for varmen, kom fignerne på panden og lad dem karamellisere godt, ved hele tiden at vende dem i karamellen.
Step 2. Lige inden servering tilsættes cognac og fignerne flamberes. Stænk med cognac og sæt en tændstik til. Lad ilden brænde ud af sig selv.
Step 3. Læg de varme figner i en skål eller dyb tallerken, fordel karamelsaucen fra panden udover og top op med en god skefuld Creme Chantilly.
Andre forslag
Pain Perdu med Suzette Sauce og vanilje creme fraiche
Arme riddere, French toast, Pain Perdu – kært barn har mange navne.
U...
Mælkeis med smørristede kastanjer, nougatine og ahornsirup
Du kan finde dem i efterårets smukke orange skove, n...
Gammeldags æblekage
Når grenene på de krogede æbletræer er tunge med æ...
Vaniljeis
Hjemmelavet vaniljeis sprængfyldt med Løgismose vanilje høstet på øen Tahaa i ...
Blommetærte med marcipan
Galette er en fransk tærte bagt uden tærteform. I stedet rulles mørdejen direkte
Bocuse kokkens rødgrød med fløde
Vi kommer ikke uden om rødgrød med fløde, når snak...
Hjemmebagte kræmmerhuse med vaniljecreme & jordbær
De sprøde, søde og små kræmmerhuse er måske en lidt old school dessert, men ikke desto mind...
Kærnemælksfromage med råmarinerede bær
Måske en lidt gammeldags dessert, vi bedst kender ...