1/3/2021
|
Magasin 2 2021
Boller i karry
Få Christians opskrift på boller i karry, som efter hans mening er en klassiker, der er hver at lave igen og igen, fordi den rummer alle grundsmagene; sødme og syre fra æble, varme og bitterhed fra karry og fedme og salt fra sauce og kødboller. Det er den type ret, der vækker begejstring hos både store og små. Her i en er opgraderet version med den allerbedste karry og sprøde toppings.
Ingredienser
- Kødboller
- 500 g hakket kalv/flæsk
- 2 stk æg
- 75 g hvedemel
- 3 dl Løgismose sødmælk
- 1 helt stort løg revet på rivejern
- Salt og peber
- Karrysauce
- 1 helt stort løg
- 1 helt madæble gerne Belle de Boskop eller lign.
- 2 fed hvidløg
- 1 stk mellemstor ingefær
- ½ stængel citrongræs
- 15 g Løgismose smør
- 1½ spsk madraskarry i den bedste kvalitet du kan finde
- 1 dåse (400g) kokosmælk 18-20% fedt
- 3 dl Løgismose piskefløde
- 2 spsk mangochutney
- 1 spsk hønsebouillon
- Citron eller limesaft
- Salt og peber
- Tilbehør
- Kogte jasminris
- Frisk æble skåret i tern
- Hakkede peanuts
Sådan gør du
Kødboller
Step 1. Rør kødet sejt med salt, peber og mel. Tilsæt løg, æg og mælk, og rør det hele godt sammen. Lad farsen hvile i ½ time på køl.
Step 2. Pochér kødbollerne i letsaltet vand, til de er gennemtilberedte.
Karrysauce
Step 1. Skær løg, æbler, hvidløg, ingefær og citrongræs i mindre stykker, og sauter i smør i en gryde. Tilsæt karry, og rist det godt af. Tilsæt kokosmælk og piskefløde, og kog saucen, til alle ingredienser er møre.
Step 2. Smag saucen til med mangochutney, hønsebouillon, citron/limesaft og salt og peber. Blend herefter saucen til den er helt glat og blank.
Anretning
Step 1. Anret kødbollerne i karrysaucen, og servér kogte jasmin- eller basmati-ris til. Pynt evt. med friske æbletern og hakkede peanuts.
Tip
Find Løgismose Boller i Karry som færdigret i din lokale Netto eller i vores butik på Nordre Toldbod 16 – mild og børnevenlig smag
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...