25/6/2017
Boghvedepandekager med skinke og emmentaler
Ingredienser
- Pandekager
- 85 g boghvedemel
- 85 g Løgismose hvedemel
- 1 stk æg
- 1 dl pilsner
- 2½ dl Løgismose sødmælk
- 4 spsk Løgismose smør til stegning
- Salt og friskkværnet peber
- Fyld
- 200 g kogt skinke skåret i små tern
- 1 stk løg
- 1 fed hvidløg
- 1 spsk olivenolie
- 75 g revet emmentaler
- Salt og friskkværnet peber
- Panering og stegning
- 2 stk sammenpiskede æg
- 4 spsk Løgismose hvedemel
- 4 spsk rasp
- ½ l vindruekerneolie
Sådan gør du
Pandekager
Step 1. Bland de tørre ingredienser i en røreskål. Tilsæt æg og øl, mens du pisker. Tilsæt herefter mælken lidt ad gangen, så du efter hver tilsætning pisker dejen helt glat og uden klumper. Bliv ved med at tilsætte mælk, indtil dejen bliver letflydende og helt glat. Lad herefter dejen hvile på køl i ca. 1 time.
Step 2. Bag pandekagerne gyldne ved middel varme i lidt smør. Brug en pande på ca. 15 cm i diameter.
Fyld
Step 1. Skær skinken i små tern. Skær løgene og hvidløget i tynde skiver og sauter det på panden i lidt olivenolie. Lø- gene skal ikke brune, men bare lige have et skud varme, til de bliver klare i farven. Lad løgene køle lidt af og bland dem sammen med de resterende ingredienser til fyldet.
Step 2. Læg ca. 1 spsk fyld på midten af hver pandekage. Pensl kanterne med lidt af de sammenpiskede æg og drys lidt hvedemel på. Luk pandekagerne sammen, så de danner en halvmåne.
Panering og stegning
Step 1. Paner nu pandekagerne først i mel, så i sammenpisket æg og til sidst i rasp. Brug 3 dybe tallerkner til formålet. Varm olien op i en gryde eller i en sauterpande og steg pandekagerne sprøde og gyldne. Steg ikke flere ad gangen, end du kan styre. Hold de stegte pandekager varme i ovnen.
Tip
Servér pandekagerne lune eksempelvis sammen med en grøn salat.
Andre forslag
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...