20/9/2024
|
Løgismose i Netto
Bøfsandwich med brun sovs
En klassiker fra de danske pølsevogne og grillbarer – bøfsandwichen.
Her får du opskriften på hjemmelavet bøfsandwich, der overhældes med vores kok Kaspers brune sovs lavet på rødvin, kalvefond og fløde og tilsmagt med ribsgelé – genvejen til et rigtigt herremåltid derhjemme!
I glasset til bøfsandwich anbefaler vores sommelier mellemfyldige rødvine, gerne fra Rhônedalen eller Ribera del Duero, eller en pilsner eller Rød Lager.
Ingredienser
- 200 g hakket oksekød med høj fedtprocent
- 1 brioche burgerbolle
- 1 bøtte Løgismose brun sovs
- 1 glas Løgismose syltede rødbeder
- 1 glas Løgismose syltede drueagurker
- 1 løg
- 1 håndfuld frisk spinat
- 2 spsk god eller hjemmerørt mayonaise
- Salt og peber
- Smagsneutral olie
- Friterede løgringe
- 1 løg
- 2 spsk havregryn
- 2 spsk hvedemel
- 6 spsk vand
- Salt
- 4 dl smagsneutral olie
- Hjemmerørt mayonnaise
- 1 æggeblomme
- 1½ dl vindruekerneolie
- 1 spsk dijonsennep
- Salt og friskkværnet peber
- Lidt hvidvinseddike
Sådan gør du
Friterede løgringe
Step 1. Pil løget og skær det i tykke skiver.
Step 2. Hæld olien i en lille gryde, så der er minimum et par centimeter i gryden og varm op til 160 °C.
Step 3. Bland havregryn, mel, lidt salt og vand til en lind dej. Hæld blandingen groft over løgringene – de behøver ikke være helt dækkede.
Step 4. Fritér løgene i ca. 10 min. i olien, til de ikke længere bobler. Vend indimellem og hold øje, så de ikke brænder på. Læg de friterede løgringe på fedtsugende papir, når de er færdige.
Hjemmerørt mayonnaise
Step 1. Pisk æggeblommen, salt, sennep og en anelse hvidvinseddike med en elpisker, til det er tykt og hvidt.
Step 2. Pisk herefter olien i i en tynd stråle – det er vigtigt, at det foregår stille og roligt, så mayonnaisen ikke skiller. Fortsæt indtil du har en god tyk og "skælvende" mayo.
Step 3. Smag til med salt og friskkværnet peber, og eventuelt lidt ekstra eddike.
Bøfsandwich
Step 1. Pil løget og hak fint.
Step 2. Ælt hakkekødet lidt og form til en bøf. Den skal være bredere end burgerbollen.
Step 3. Krydr bøffen godt med salt og peber og steg i olie på en pande ved rimelig høj varme et par minutter på hver side. Hæld fedtet af panden, når bøffen er taget af og rist burgerbollen ved mellem varme til skærefladerne er gyldne og sprøde.
Step 4. Varm saucen op til 75 °C. Smør imens bollerne med mayonnaise. Læg lidt spinat på bunden, bøffen ovenpå, derefter rødbeder, agurker, rå løg og ristede løg. Hæld en gavmild portion brun sovs på og luk bøfsandwichen med overbollen.
Tip
Denne opskrift giver nogle virkelig sprøde løg, som tilføjer en masse tekstur til bøfsandwichen - men har du ikke tid, kan du naturligvis nøjes med købeversionen.
Tip
Du kan naturligvis erstatte den hjemmelavede mayonnaise med en god variant fra din lokale købmand.
Andre forslag
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...