29/9/2022
|
Magasin 6 2022
Boeuf sauté Stroganoff med sprøde pommes frites
Boeuf sauté Stroganoff skal laves med omhu og respekt for råvarerne, altså med oksekød og sød paprika af rigtig høj kvalitet. Den skal også tilberedes à la sauté, hvilket betyder at kødet kun lige lynsteges på en glohed pande (det må bestemt ikke simre i timevis i saucen!). Kødet skal være rosa. Gør du som foreskrevet, er du garanteret en luksuriøs og frydefuld vinterret.
Ingredienser
- 600 g afpudset, velhængt oksefilet
- 100 g tørsaltet bacon
- 250 g markchampignoner
- 2 spsk sød paprika , Mill & Mortar
- 50 g Løgismose smør
- 2 stk finthakket skalotteløg
- 3 dl kraftig kalvefond
- 2 dl creme fraiche 38% , Bordier
- 1 dl cognac
- 2 spsk tomatpuré
- 4 stk bagekartofler
- fritureolie
- Salt og friskkværnet peber
Sådan gør du
Step 1
Skær bagekartoflerne i tykke stave på langs af kartoflen. Kog dem herefter i letsaltet vand til de er næsten færdigkogt, og saltet er kogt ind i kartoflen. Tag kartoflerne op, og lad dem dampe af.
Step 2
Fritér kartoflerne i rigeligt fritureolie ved ca. 170°C til de er møre og gyldne. Tag dem op af frituren, og dryp dem godt af.
Step 3
Skær bacon i tern på 1x1 cm, oksefileten i strimler med en tykkelse på 2 cm og champignon i halve. Vend strimlerne af oksefilet i paprika, så kødet er helt dækket og krydr med salt og peber.
Step 4
Steg bacontern på en varm pande til de er gyldne og sprøde. Tag dem af panden og steg herefter champignon i baconfedtet. Tag champignon af panden, og brun oksefileten på panden i smør. Tag oksefileten af panden.
Step 5
Tilsæt finthakkede skalotteløg til panden, og lad dem sautere i et par minutter. Tilsæt tomatpuré, og lad det stege med i et øjeblik. Flambér løg og tomat med Cognac, og tilsæt herefter kalvefonden, og lad det reducere til ca. det halve.
Step 6
Tilsæt creme fraiche til saucen, og lade det koge sammen. Tilsæt bacon, champignon og kød, og lad det simre til kødet er medium rare. Smag til med salt og peber.
Step 7
Varm frituregryden op til 190 °C, og giv fritterne det sidste skud varme inden servering.
Tip
Find sød paprika fra danske Mill & Mortar i butikken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...