31/8/2022
|
Magasin 5 2022
Blæksprutte med tomatsalat
Drøm dig til en sydeuropæisk fiskerestaurant med engangsdue og brød i papirsposer med en servering som denne. Retten er enkel og kræver ikke alverden omend en glohed pande og den rette timing er nødvendig. Får blæksprutten for lav varme eller for længe på panden, er den ingen fornøjelse. Knækker du derimod koden, bliver den sprød og mør på én og samme tid.
Ingredienser
- 1 kg 10-armet blæksprutte
- 2 fed hvidløg
- 500 g blandede tomater
- 1 stk rødløg
- 1 håndfuld Løgismose Kalamata-oliven befriet for sten
- 1 håndfuld bredbladet persille
- God olivenolie
- 1 stk citron
- Salt
- Peber
Sådan gør du
Step 1
Skær tomaterne og rødløgene i mundrette stykker, og kom i en skål med oliven, bredbladet persille, 3 spsk. olivenolie, saften fra en halv citron og peber. Vent med at smage til med salt, indtil kort før servering, da salt hiver væsken uden af tomaterne og gør salaten vandet.
Step 2
Rens blæksprutten eller få din fiskemand til det.
Step 3
Flæk blæksprutten på langs, og rids et ternet mønster (uden at skære igennem kødet!) på den møre side af 'huset'.
Step 4
Skær blæksprutten i mundrette stykker, og vend i en skål med 2 spsk. olivenolie og 2 fed revet hvidløg.
Step 5
Kom 2 spsk. olivenolie på en pande. Tilsæt blæksprutten, når panden er rygende varm, og steg dem i ½ -1 min. Ryst panden undervejs, før de tages af varmen. OBS: Det er meget vigtigt, at panden er meget varm, så blæksprutten ikke ’koges’, lav hellere blæksprutten af flere omgange, hvor panden opvarmes på ny.
Step 6
Anret stegte blæksprutter oven på tomatsalaten (smagt til med salt!), og servér med grillet brød og evt. aioli.
Tip
Find blæksprutter i køledisken på Nordre Toldbod.
Andre forslag
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Oeufs Mimosa
Påsketid er æggets højtid. Vi puster, skjuler, triller og maler på æg, og hvorfor ikke også lege ...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...