12/8/2024
Albondigas
Albondigas er noget så saftigt som det spanske ord for kødboller samt navnet på en let krydret, tomatiseret suppe med grønt og kødboller. Her får du vores kok, Kaspers, milde og runde version fuld af smag og med noget så bekvemt som Løgismose færdigkogte kyllingekødboller.
Ingredienser
- 16 stk Løgismose kyllingekødboller
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 fed hvidløg
- Chili efter smag
- 4 spsk Løgismose jomfruolivenolie
- 1 løg
- 2 mellem store gulerødder
- 5 dl hønsebouillon
- 1 god håndfuld haricot verts
- 1 peberfrugt
- 1 squash
- 1 bdt frisk koriander
- 2 tsk stødt spidskommen
- 2 tsk stødte koriander
- salt og peber
Sådan gør du
Step 1
Pil og knus hvidløg. Skær løg, peberfrugt, gulerødder og lidt chili i halve skiver.
Step 2
Hak enderne af de grønne bønner, halvér dem og skær squash i grove tern.
Step 3
Opvarm en gryde med olivenolie til mellem varme og tilsæt hvidløg, løg, peberfrugt og gulerødder. Steg i 5 minutter.
Step 4
Tilsæt spidskommen og koriander. Lad stege med 1 minut.
Step 5
Tilsæt hakkede tomater, og kog ind et par minutter.
Step 6
Tilsæt hønsebouillon, og kog i 10 minutter.
Step 7
Steg squash og bønner på en varm pande med lidt olie til de får farve.
Step 8
Overfør stegte grøntsager og kødboller til suppen, kog et par minutter, og smag til med salt og peber.
Step 9
Servér dampende varm med friske koriander og chili på toppen.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Lammekam
En halv lammekrone, det er, hvad en lammekam er. Lammekammen serveres med friske og sprøde bitre ...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Grillet aspargessalat med oliven og rygeostcreme
Denne opskrift er den perfekte forårs- og sommerfo...
Grøn risotto med spinat og ramsløg
Med de spæde grønne blade, der skyder op hist og her, har vores kok taget den italienske darling ...
Poulet au Poivre – en klassiker i fjerdragt
Du kender den fra franske bistroer; generøs peberskorpe, brandyficeret flødesauce og sprøde fritt...
Pasta med kaninragout – Fettuccine al coniglio
Kaninragout spises især på centralitalienske kanter, hvor det lyse kaninkød – og gerne hjerte og ...
Kyllingefond
Man er lidt af et skarn, hvis man ikke udnytter alt den saft og kraft, der sidder i et Løgismose ...