Andre spændende produkter
Domaine Drouhin-Laroze 20 Rue Gaizot, 21220 Gevrey-Chambertin, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Eau-de-Vie de Marc de Bourgogne er et ædelt destillat med en lang historie og en yderst yndet digestive efter det gode måltid i hele det østlige Frankrig, og det skønnes, at der fortsat er omkring 250 vinproducenter, som gør deres pomace klar til destillering. Nogle få destillerer selv, andre får besøg af et af de ofte over 100 år gamle mobile destillationsanlæg, men de fleste - heriblandt Domaine Drouhin-Laroze - sender deres kvas af sted til et af de omkring 10 større destillerier, som stadig opererer i Bourgogne.
Her bliver det meste til Marc de Bourgogne, som sælges med destilleriets navn på flaskerne uden referencer til de vingårde, som leverede kvasen, men der er også omkring 60 vinproducenter som fortsat får brændt deres kvas separat og derfor ud over vin også kan tilbyde "livets vand" til deres kunder. Bedst kendt er Romanée-Conti, Domaine Dujac, Clos de Tart og Claude Dugat, men Drouhin-Laroze behøver ikke dukke sig i det fine selskab. Deres Eau-de-Vie er dryppet ud af de samme små burgundiske kobber pot-stills, og siden modnet med den samme tålmodighed.
Drouhin-Laroze har udelukkende indleveret kvas fra deres Grand Cru og 1. Cru vine til destilleriet hvor den er blevet forseglet i en ilt fri rustfri stålbeholder ind til det blev Drouhin-Laroze ‘s tur i destilleriet. Der brændes til godt 50% hvorefter den unge Eau-de-Vie fyldes på de nye og bruge fade, som Drouhin-Laroze indleverer til formålet, hvorefter fadede sættes til modning side om side med fade, der allerede har været under vejs i både 10, 20 eller endnu flere år.
Drouhin-Laroze ‘s Marc de Bourgogne er sammenstukket af Eau-de-Vie der er modnet i mere end 20 år og kvalificerer sig derfor til benævnelsen "Hors d'Age" og i forbindelse med aftapningen, der sker uden justering med karamel er alkoholprocenten skåret ned til 44%.
Resultatet er en Marc de Bourgogne med en mørk ravgylden farve og en vidunderlig moden duft hvor tørret frugt, særligt rosiner og abrikos dominerer, men hvor der er også undertoner af appelsinskal, tørrede krydderier, egetræ og vanilje. Derpå blid og med betydelig subtil intensitet i munden. Simpelthen resultatet af godt håndværk og tålmodig fadlagring. Med denne Marc de Bourgogne i glasset savner man på intet tidspunkt en Cognac!
Land | Frankrig |
Region | Bourgogne |
Producent | Domaine Drouhin-Laroze |
Druer | Pinot Noir (100 %) |
Nettoindhold | 0,7 l |
Lukkeanordning | Naturkork |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 44,0 % |
Fadlagret | Ja |
Lagring | 15-20 års modning i Bourgogne fade. |
Forventet holdbarhed | Kan gemmes, men bliver ikke bedre, Bliver langsomt mindre aromatisk og subtil efter åbning. |
Varenr.: | 217772 |
Domaine Drouhin-Larose kan se tilbage på en historie som rækker mere end 170 år tilbage i tiden. Nærmere bestemt til 1850, da Jean-Baptiste Laroze slog sig ned i Gevrey-Chambertin og begyndte at dyrke druer. Christine og Philippe Drouhin og deres 2 børn Caroline og Nicolas er således henholdsvis den 5. og 6. generation på domænet, der fik sin lille bindestreg og blev til Drouhin-Laroze, da Jean-Baptiste’s barnebarn Suzanne i 1919 giftede sig med Alexandre Drouhin.
Familierne har målrettet satset på og sparet op til at kunne købe sig ind på de mest prestigefyldte skråninger og med årene er besiddelserne langsomt vokset til knap 12 ha., hvoraf over halvdelen er smukt eksponerede parceller med Grand Cru eller Premier Cru status, hvilket betyder, at et besøg og en smagning hos Christine og Philippe altid er en ganske særlig og minderig oplevelse.
Philippe’s far Bernard var måske ikke den allerdygtigste vinmager i Bourgogne, og det fik i 1980’erne og 1990’erne nogle kritikere til at hævde, at Domaine Drouhin-Larose underpræsterede eller i det mindste producerede vin som skulle gemmes væk i adskillige år inden de grimme ællinger blev til smukke svaner.
Philippe fik nøglerne til kælderen i 2001 og i henholdsvis 2006 og 2008 kom Nicolas og Caroline hjem til gården og det er blevet til et familiemakkerskab, som med små og større justeringer og ikke mindst en imponerende nysgerrighed har ændret vinenes profil således at Drouhin-Larose i dag er et af de mest respekterede domæner i Gevrey-Chambertin, som høster fremragende anmeldelser og trods den galopperende prisudvikling sagtens kunne sælge hele produktionen en ekstra gang.
Selvom produktionen fortsat konventionel, arbejder Philippe og børnene med en voksende bevidsthed om bæredygtighedens nødvendighed efter de principper, som franskmændene kalder "La Lutte Raisonnée", og derfor er kunstgødning nu fortid ligesom de forskellige forebyggende behandlinger forsøges begrænset til det nødvenlige. Høsten er manuel overalt med en soignering af drueklaserne allerede når de klippes af vinstokkene og endnu en når de ankommer til vingården. Der arbejdes afhængig af stilkenes modenhed med vekslende mængder hele drueklaser under gæringen, der forløber uden fremmede gærstammer og så vidt muligt uden chaptalisering, hvorefter modningen sker i en blanding af nye og brugte fade fra Allier og Nivemais.
Grand Cru:
Premier Cru:
Village:
Negociant:
Domaine Drouhin-Laroze har været en del af Løgismosefamilien i mere end 20 år. Du kan se vores aktuelle her. Bemærk at nogle af vinene er så limiterede, at de ikke flages på hjemmesiden. Du er velkommen til at kontakte os på salg@loegismose.dk
Philippe og Christine Drouhin skudt i vinmarken sammen med børnene Caroline og Nicolas
Nye og brugte fade klargøres til årets høst i 2015
Familiens lille læskur oppe på Clos-de-Bèze nu forsynet med logo
Caroline og Nicolas arbejder nu på fuld tid med deres far
Caroline i kælderen i et skud hentet i det meget smukke phototheque på drouhin-laroze.com
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.