Dette er den altid appellerende 2. vin fra 5. Cru slottet Du Tertre. En vin som i disse år nyder godt af, at Frédéric Ardouin og konsulenterne Jacques Boissenot og Denis Dubourdieu er optaget at løfte 1. vinen op i den absolutte superliga blandt andet ved hjælp af en gradvis omlægning til økologisk landbrug. (foreløbig er halvdelen af de 52 tilplantede ha. inddraget). Det smitter af på Les Hauts du Tertre, som hidtil hovedsageligt har været funderet på frugten fra de yngste vinstokke, men nu inkluderes også en del Cabernet Sauvignon, som tidligere blev vurderet fin nok til Du Tertre, ligesom andelen af Cabernet Franc er løftet for at give vinen en lidt friskere profil.
Druerne er håndplukkede og efterfølgende håndsorteret inden et optisk sorteringsanlæg til sidst sorterer de mindste (umodne) druer fra. Vinen gærer og modner derpå fuldstændig som 1. vinen. Det vil sige gæring i miks af de 24 træfade, 10 betontanke, 16 rustfri ståltanke der varierer fra 1.000 til 18.000 liter i størrelse samt 4 cement-æg, der i teorien skulle være med til at skærpe mineraliteten i vinen. Herefter ankommer vinen i hele 20% nye og resten 1 og 2 gange brugte barrique uden brug af pumper. Den modner 12 måneder med 3 omstikninger og en klaring med friske æggehvider i forbindelse med den sidste omstikning hvorefter den efter en let filtrering tappes på flaske.
Dejlig duft af solbær, ribs og kirsebær med fine florale indslag, tjære, kakao samt friske og tørrede krydderurter. Derpå nærmest mild og omfavnende i munden hvor den charmerer med sin friske, vibrerende frugtsmag og sine afrundede tanniner og de gode længde på eftersmagen.
Der er mange ænder og gæs på spil nord og øst for Bordeaux - også mange som ikke slutter deres liv med 8-10 dages traumatisk tvangsfodring - og Bordeaux vinene giver med deres fine syre fedmen fra anden fremragende modspil. Prøv for eksempel Les Hauts du Tertre til ciderbraiserede andelår med bacon, lynstegt spidskål, fennikel og ny kartofler.