Anmelderne er vilde med 2016 udgaven af Château Rocheyron, som nu stille og roligt kravler op mod toppen af hierarkiet i Saint Emilion, og det smitter af på La Fleur Rocheyron, som for eksempel James Suckllng slet og ret kalder ”A gorgeous second wine”.
Så efter en svær start, hvor der i flere år nærmest skulle kæmpes fra vinstok til vinstok, lysner det for Peter Sisseck, og det bedste er at han nu for alvor er ved at finde ind til den stil, han gerne vil forbindes med. Der var ellers tilløb til panik, da vedvarende regn i juni førte til spredte udbrud af meldug, men fra juli og frem fik Saint-Emilion en tør og smuk sommer, som kun blev afbrudt af nogle voldsomme regnbyger i slutningen af september, på det nærmest perfekte tidspunkt i forhold til den sidste modning af druerne.
Der er igen tale om 100% Merlot-frugt, som gennemgår såvel en manuel som en optisk sortering, efter alle stilke er fjernet. Herefter knuses druerne hvorefter mosten forvandles til vin uden fremmede gærstammer i 7 cementtanke og 3 rustfri ståltanke, der i størrelse er tilpasset diversiteten i jordbundsforholdene på ejendommes godt 8 ha. med vinstokke. Kun få overpumpninger (remontage) for ikke at ekstrahere for meget og derpå 14 måneder på én gang brugte fade frem mod den obligatoriske klaring med friske æggehvider og aftapning på flaske uden filtrering.
En smuk granatrød vin som byder sig til med mørke modne bær, der smelter fint sammen med svampe, cedertræ, anis og nelliker. Tør og fyldig. Ikke egentlig kraftig, men alligevel intens qua smidige tanniner, som skaber en fascinerende finish. Det her er igen en Peter Sisseck In Progress.
Peter Sisseck håber at Le Grand vin fra Château Rocheyron skal blande sig med de 21 slotte, der allerede har status af Grands Crus Classés, når klassifikationen revideres i 2022. Ambitionerne fornemmes allerede i La Fleur!