I takt med at Bruno Borie har skruet op for ambitionerne for Château Ducru-Beaucaillou, er det blevet stadig mere interessant at skæve til anden vinen La Croix de Beaucaillou, som fik sin debut tilbage i 1995 og i starten hed La Croix de Beaucaillou, men siden 2014-årgangen rykkede lidt tættere på Le Grand Vin med den lille navneændring til La Croix Ducru-Beaucaillou.
Med årene har vinen fået tilført en stadig større del af den frugt, som før indgik i Le Grand Vin, og da Bruno Borie de senere år også har produceret en tredje vin på frugten fra de yngste vinstokke (en vin som udelukkende sælges og drikkes på slottet) er profilen i vinen blevet skærpet så meget, at vinen reelt udfordrer adskillige slotte i 1855-familien.
Hovedparten af frugten kommer som regel fra parceller inde i nærheden af Château Talbot, men det svinger lidt i takt med, hvad der falder af fra førstevinen. Alligevel er drueblandingen år efter år forblevet nogenlunde den samme, nemlig 2/3 Cabernet Sauvignon og 1/3 Merlot plus en sjat Petit Verdot, men ikke i her i 2017 hvor først frosten og dernæst sorteringen betød at der var knaphed på Cabernet Sauvignon og vinen er derfor for første gang nogen sinde domineret af Merlot.
Druerne sorteres allerede i vinmarken på mobile rysteborde for at undgå kontakt mellem sund og usund frugt. Alle stilke fjernes hvorefter gæringen finder sted i rustfri ståltanke af forskellig størrelse drue for drue og parcel for parcel, som efterfølgende efter nytår og efter omfattende smagninger, sammenstikkes til slottes forskellige vine.
La Croix Ducru-Beaucaillou er modnet 12 måneder på fade købt hos 5 forskellige bødkere (hele 60% nye) og siden klaret med friske æggehvider og tappet på flaske med propper fra 5 forskellige leverandører, for at reducere risikoen for flaskefejl.
En meget blød, nærmest blid og rund vin - måske på grund af det forhøjede indhold af Merlot - med maser af solbær, boysenbær og mørke kirsebær, der spiller smukt sammen med de krydrede sødmefyldte krydderier fra de mange nye fade. Fyldig, med et dejligt tannisk grib, der får saftigheden til at vokse og etablerer en dejlig lang finish.