I takt med at Bruno Borie har skruet op for ambitionerne for Château Ducru-Beaucaillou, er det blevet stadig mere interessant at skæve til anden vinen La Croix de Beaucaillou, som fik sin debut tilbage i 1995. Med årene har den fået tilført en stadig større del af den frugt, som før indgik i Le Grand Vin, og da Bruno Borie de senere år også har produceret en tredje vin på frugten fra de yngste vinstokke (en vin som udelukkende sælges og drikkes på slottet) er profilen i La Croix de Beaucaillou blevet skærpet så meget, at vinen reelt udfordrer adskillige slotte i 1855-familien.
Hovedparten af frugten kommer som regel fra parceller inde i nærheden af Château Talbot, men det svinger lidt i takt med, hvad der falder af fra førstevinen. Alligevel er drueblanding år efter år meget meget konstant, nemlig 2/3 Cabernet Sauvignon og 1/3 Merlot plus en sjat Petit Verdot.
Druerne sorteres allerede i vinmarken på mobile rysteborde for at undgå kontakt mellem sund og usund frugt. Gæringen sker i rustfri ståltanke af forskellig størrelse drue for drue og parcel for parcel, som efterfølgende, efter omfattende smagninger, sammenstikkes til de 3 vine.
La Croix de Beaucaillou er modnet 12 måneder på fade købt hos 5 forskellige bødkere (70% af fadene var nye i 2016) og siden klaret med friske æggehvider og tappet på flaske med propper fra 5 forskellige leverandører, for at sprede risikoen for flaskefejl.
En meget blød og rund vin, med maser af solbær, boysenbær og mørke kirsebær, der spiller fint sammen med de krydrede aromaer fra den høje andel af nye fade. Medium fyldig og med fine tanniner, der bidrager med længde og friskhed.
Antonio Galloni som har fulgt Bruno Borie’s projekt på nærmeste hold i mange år kalder 2016’eren for ”a wine of pure and total pleasure” og hans kollega Neal Martin tilføjer perspektivet ved at notere ” This is a pretty Saint Julien, equal to many of the Grand Vins.”