Man kunne godt tro de havde fået sig et lille glas eller to over tørsten da de tilbage i 1937 skulle fastlægge rammerne for hvad der skulle have Grand Cru status i Gevrey-Chambertin, og det er sikkert muligt at finde fascinerende historier om de alliancer og studehandler som datidens influenter indgik med hinanden for at nå et resultat, som tilgodeså så mange som muligt.
Dels var det overraskende, at de fandt det nødvenligt at definere hele 6 ekstra Grand Cru marker rundt om Clos de Bèze, Chambertin og Charmes-Chambertin, og dels var det besynderligt, at de bare 1,82 ha. som udgjorde Mazoères-Chambertin fik tilladelse til at sælge deres vin som Charmes-Chambertin.
Hvorom alting er fik de 3 store Clos de Bèze, Chambertin og Charmes-Chambertin hele 6 satellitter på begge sider af Route des Grands Crus, og Christophe Perrot-Minot, der har samlet på exceptionelle parceller i mere 25 år, har stadig en lille drøm om være repræsenteret i dem alle, og med ankomsten af denne Griotte-Chambertin mangler han kun 3!
Efter Mazoères-Chambertin er vokset til 3,02 ha. er Griotte-Chambertin den mindste af de prestigefyldte vinmarker. Bare 2,69 ha. lige på den anden side af Routes des Grands Crus på det sted hvor skellet Chambertin og Clos de Bèze går, og da der er hele 14 vinbønder, som har lodder på marken må der jo være en som næsten ingenting har, og det er Christophe Perrot-Minot. Bare en enkelt række med 65 år gamle vinstokke, hvilket som regel er nok til at fylde et enkelt fad, som efterfølgende veksles til omkring 150 altid udsolgte magnumflasker.
Druerne er naturligvis håndhøstede, og efter den obligatoriske soignering og sortering og et meget tidskrævende manuelt klippearbejde igen muligt at arbejde med omkring 40% hele druer inklusive den del af stilkene, som druerne er fæstet til. Der blev arbejdet med en såkaldt kold maceration ved 14 grader i rustfrit stål i en uges tid inden temperaturen fik lov til at stige, og den egentlige gæring gik i gang uden fremmede gærstammer og med kun meget få omrøringer for at reducere risikoen for alt for markante tanniner.
Efter gæringen fik vinen lov til at sætte sig (bundfælde) i nogle dage inden den blev fyldt på fade fra Tronçais og Bertrange leveret af Remond i Ladoix-Serrigny (kun 20% nye i 2020). Her modnede den i 16 måneder uden omstikninger og med kun enkelte omrøringer inden den endelige cuvée blev sammenstukket og tappet på flaske uden klaring eller filtrering i det sene forår 2018.