Coravin

Med Coravin kan du skænke vin uden at fjerne proppen med den mest epokegørende nyhed på den internationale restaurantscene.

26 Resultater
Coravin Model Timeless Three+ - Black
Coravin Pure Argon patroner 6 pack
Coravin Pure Argon patroner 3 pack
Coravin Model Timeless Three SL - Grå
Coravin Model 6 Core - Candy Apple Red
Coravin Sparkling til mousserende vine
Coravin Model Pivot - Black
Coravin Model Timeless Six+ Piano Black
Coravin nåle - Sortiment 3 pack
Coravin 6 patroner med CO2 til mousserende vine
Coravin Model Pivot+ - Black
Coravin nål - Standard
Coravin Pivot+ inkl. 6 ekstra patroner
Coravin prop til mousserende vin 2 pack
Coravin skruelåg standart (små) 6 stk.
Coravin nål - Hurtig hælde nål
Coravin nål - Vintage

CORAVIN GUIDE

Hvordan bruger du Coravin, hvilken model skal du vælge og hvordan renser du din Coravin?

Få svar på dine spørgsmål omkring Coravin, når Sommelier og DipWSET, Thilde Maarbjerg guider dig i videoerne nedenfor. 

 

SÅDAN BRUGER DU DIN CORAVIN

HVILKEN CORAVIN MODEL SKAL DU VÆLGE?

SÅDAN RENSER DU DIN CORAVIN

­

­

Med Coravin kan du skænke vin, uden at skulle fjerne proppen

Coravin er skabt af Greg Lambrecht, der i 1998 øjnede muligheden for at skabe et system hvormed man kunne skænke vin fra flaske uden at fjerne proppen og uden at kvaliteten af den tilbageværende vin blev berørt af "tyveriet". Dette blev startskuddet til Coravin, der i dag findes i skuffen hos de fleste vinentusiaster.  

Coravin-systemet er patenteret

I 2003 lykkedes det at tappe det første glas med Coravin og et år senere kunne man ved forskellige blindsmagninger dokumentere, at flasker hvor 1/4 eller 1/3 af indholdet manglende stadig performede over alt forventning! Coravin var med til at revolutionere markedet og effekten af produktet var ikke til at tage fejl af. 

Det førte til et patent i adskillige lande i 2005 og i 2009 bestod en lang række vine lakmusprøven. Den resterende vin i flaskerne var smagsmæssigt identisk med vine fra uberørte flasker købt samtidig med og opbevaret side om side med flasker, der havde mærket nålen for fem år siden.

Idéen til Coravin

Friheden til at nyde den mængde vin man ønsker, uden hensyn til flaskestørrelsen, giver færre kompromisser såvel som mulighed for at smage utallige vine uanset selskabets størrelse. Netop da Gregs kone var gravid, og han derfor kun var ene om at nyde vin mange aftener, fik han idéen til Coravin.

Hvilken Coravin skal du vælge?

Coravin kommer i forskellige modeller. Forskellen på de forskellige modeller er farven, materialevalg og udseende. Alle Coravins modeller benytter samme nål og gaspatron og kan som udgangspunkt det samme. Valget af model afhænger derfor af dine præferencer.

­

 

CORAVIN GRÅ

­

­

­

CORAVIN

­Sådan virker Coravin

Inden man starter med at skænke sin vin med Coravin, skal man trykke på udløseren. Udløseren sidder i toppen af Coravinen og ved et lille tryk, kan man høre at gassen flyder ud af nålen på Coravinen. Gassen sidder i en patron som sidder fastspændt i bunden af Coravinen. Gassen består af næsten 100% argongas, der er en ædelgas. Når man trykker på udløseren bliver gassen ført ud af nålen, således at nålen bliver renset, inden den kommes ned i vinen. 

Når man er klar til at servere vinen, åbner man skaftet og sætter Coravinen på flaskens hals. Når man sætter Coravinen fast på flaskens hals, skal man sikre sig, at klammerne om vinen ikke stritter op over flasken.

Derefter kommes nålen ned i vinen ved at trykke Coravinen ned i korkproppen fra oven. Vinen er nu klar til at blive skænket i glasset ved at hælde vinen som normalt over glasset og trykke på udløseren. 

Når der ikke ønskes mere vin i glasset, slipper man udløseren og hiver nålen på Coravinen op af flasken. 

Når nålen er kommet ud af flasken, trykkes der igen på udløseren således at nålen tømmes for vin.

 

­

Sådan renser jeg min Coravin

Når du har benyttet din Coravin, skal du altid puste gas gennem nålen ved at trykke kort på udløseren i toppen af Coravinen.

Det anbefales yderligere at rense Coravinen med jævne mellemrum, som afhænger af, hvor produktet bruges. Bruger man Coravin professionelt, anbefales det at rense Coravinen dagligt. Bruger du Coravin til hjemmebrug, anbefales det at rense produktet hver 14. dag afhængig af brug. 

Du renser Coravin ved at sætte tuden på Coravinen ind under den varme hane, således at der løber vand ind gennem tuden og ud igen i bunden af nålen.

Alle Coravine er vandtætte, og der er ligeledes ikke noget på produktet, der kan ruste, hvorfor den kan stilles til at tørre af selv. 

   OBS: Brug ikke sæbe i produktet, men skyl kun med varmt vand. 

 

Jeg har gas på min Coravin, men den skænker ikke vin?

Hvis du oplever at der er gas på din Coravin, men at der ikke kommer vin ud, når du benytter den, kan det skyldes, at der sidder nogle rester af kork i nålen. Det sker yderst sjældent, men kan forekomme. 

Sådan løser du det:

  1. Start med at rens din Coravin (læs afsnittet ‘’sådan renser jeg min Coravin’’).
  2. Hvis ikke dette hjælper, kan du benytte den ekstra nål, som fulgte med din Coravin, da du købte den. Du benytter den ekstra nål ved først at fjerne den nål, der er fastmonteret på din Coravin. Dette gøres ved at skrue nålen ud af Coravinens top. 
  3. Herefter kan du se ind gennem det lille hul om der er nogle korkrester. Hvis dette er tilfældet, stikker du forsigtigt den lille ekstra nål ind gennem hullet og forsøger at skubbe korken ud. Du kan også stikke den lille ekstra nål gennem toppen af nålen fra Coravinen for at skubbe korken ud. 
  4. Når korken er skubbet ud af nålen, skrues nålen forsigtig tilbage i Coravinens top.

­

coravin

­

CORAVIN

­

­

­

Coravin

­

CORAVIN

­

Hvor længe kan vinen holde sig efter brug af Coravin

Ved brug af Coravin kan vinen efterfølgende holde sig ligeså længe som hvis vinen ikke var blevet åbnet og skænket med Coravin. Du kan derfor skænke din yndlingsvin i glasset og gemme resten til en anden god lejlighed.

 

Hvor mange glas vin kan en Coravin skænke pr. gaspatron?

En fuld gaspatron fra en Coravin kan skænke omkring 15-20 glas. Det koster derfor 3-4 kr. ekstra pr. glas, når du skænker ved brug af Coravin. Til gengæld giver de ekstra kroner dig mulighed for at nyde vin, når du har lyst uden at du skal tænke på at få drukket hele vinen inden for nogle timer.

Læs hvordan du udskifter din gaspatron under ’’sådan samler du din Coravin’’ her på siden.

 

Sådan samler du din Coravin

Når du køber en Coravin medfølger der som udgangspunkt altid 2 patroner argon gas, der bruges til at trække vinen op af flasken.

Når du skal tilføje patronerne, skruer du den nederste del af Coravinen af, sætter patronen i og skruer den nederste del på igen.

Når man gør det vil der komme et lille ‘klik’, der demonstrerer, at det lille stykke folie i patronen er blevet brudt, og gassen er klar til at blive suget op i Coravinen.

Det betyder også, at når først patronen er sat i, og foliet er brudt, kan man ikke fjerne patronen igen uden at alt gassen går tabt.