Masterdestiller Henrik Elsner barslede i foråret 2016 med to Small Batch Gin, der bar hans kælenavn fra gymnasietiden ELG, og i al deres krystalklare enkelthed bare hentede smag fra en hel del enebær, lidt korianderfrø og så en ordentlig sæk danske gulerødder.
ELG Gin No. 1 blev hyldet for sin fornyede fokus på enebær og blev set som et opgør med tidens mange håndværksginner, der ofte søgte tryghed i tyve eller flere smagsgivere, og så gjorde det jo ikke noget at gulerødderne, som aldrig tidligere var blevet sat i forbindelse med den fyrrenåle duftende spiritus, cementerede Gin’ens nordiske rødder.
Siden har ELG etableret sig som Danmarks absolut førende Gin brand hvilket i den grad blev understreget ved IWSC 2019 (International Wine & Spirit Competition) hvor det godt nok regner med hæder og medaljer, men alligevel: 28 ud af 45 medaljer til danske produkter gik til Stone Grange oppe på kanten af Esrum sø. En af medaljerne var af sølv og gik til denne ELG Danish Premium Sloe Gin inden den overhovedet var lanceret.
Sloe Gin er herhjemme u opdaget af mange, men på de britiske øer er den blevet elsket og nydt gennem generationer, og når julen står for døren stiger salget lidt lige som det sker med Portvin. Gintypen kendes ved første øjekast på sin farve, men også smagen er ganske anderledes end de traditionelle London Dry Gin. Navnet ”Sloe” refererer til slåen, som er en frugt i familie med blommen, trods slåen ofte omtales som et bær. Blommen er lille, blot 1-1,5 cm i diameter, mørkeblåt, og det kan ikke umiddelbart plukkes direkte fra træet og spises, grundet en udtalt bitterhed.
Henrik Elsner anvender slåen, der er høstet fra Dyrelund i Hillerød efter første frost. De trækker i 6 måneder sammen med Elg Gin No. 1., hvorefter de små slåen presses og sødes med sukker, så resultatet bliver en Sloe Gin med alkoholprocent på 33 og en sukkerprocent på 18, og da der medgår 800g. slåen pr. liter færdig slåengin bliver resultatet den måske mest inciterende Sloe Gin på markedet.
En flot rubinrød Gin med en aromatisk, sødmefuld og først og fremmest harmonisk smag af blommer, kirsebær, blomster og mandler. Nyd den rent med isterninger, mix den med tonic eller danskvand, eller prøv en Sloe Royale, hvor Sloe Gin toppes med Champagne eller Cava.