Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 1 stk. 675,75
Eilan Gillan Macduff - 46% - 70cl
- 1 stk. 675,75
795,-
1.135,71 pr. l.
1 stk.
675,75
Spar 119,25
Beskrivelse
Meget spændende Single Cask Single Malt Scotch Whisky fra 1997 destilleret hos MacDuff i Speyside, som oprindeligt lagde fra land i 1960 under navnet Glen Deveron Distillers Limited. MacDuff destillerer hovedsageligt til mægtige Bacardi og deres forskellige brands (især William Lawson), men derudover sælger de også fade til forskellige "Bottlers" som modner, forskærer og tapper single malt Whisky med skyldig reference til det sted hvorfra rå spritten kommer.
Bag en af de mest seriøse Bottlers står franske Olivier Blanc som besøger MacDuff flere gange om året og udvælger forskellige fade med destillater, som så flyttes til Olivier Blancs eget lager i Glasgow, hvor de passes og plejes, forskæres til 46% og til sidst tappes i henhold til Oliviers sædvanlige set up: Nul sminke, nul manipulation, nul tilsætning. Nul bullshit!
Slutresultatet lanceres under navnet Eilan Gillan, og der er altid tale om stærkt begrænsede mængder, alle med angivelse af, hvornår Whiskyen er destilleret, hvornår den er tappet og hvorledes den er fadlagret.
En smuk lys gylden Whisky fra den absolut mest seriøse skuffe. På en og samme gang afdæmpet og omfavnende med fine røgfyldte maltede noter af kirsebær, blomme, hasselnød foran nogle lidt mere tropiske elementer og en ganske flot salt mineralitet. Ren, intens og relativt afdæmpet i munden hvor vanilje, the, flere nødder og en hel del korn kommer til og sætter ild i noget der ligner en fest i munden.
Producent
Eilan Gillan er skotsk Whisky med franske forbindelser. Bag brandet står Olivier Blanc, der som direktør for Cognachuset Leopold Gourmel for længst slået sit navn fast. Hans Cognacer er kendt af connaisseurs som værende blandt de mest eksklusive, elegante og komplekse på verdensmarkedet.
Olivier Blanc har brugt sit liv på at ruske i konventionerne sætte spørgsmålstegn ved alt, hvad som folk i århundreder har accepterede som best practice omkring produktionen af Cognac. Han insisterede på at Cognac er et levende produkt, der på trods af destilleringen byder sig til med en fantastisk diversitet, der fortjente at blive eksponeret frem for at blive fadlagret og sammenstukket ihjel.
Som konsekvens af dette ophørte Olivier Blanc med at blande de forskellige årgange, når fordampningen bød at fadene skulle efterfyldes i modningsprocessen, og han opdagede, at han kunne skabe langt større delikatesse i aromaerne, hvis han tilsatte det destillerede vand lidt efter lidt, når alkoholen skulle bringes ned til den %, der giver den enkelte Cognac sit mest subtile udtryk.
Læg dertil fravalget af nedkøling og filtrering, fravalget af alle former for tilsætning OG tilvalget af dato for destillation og aftapning, så er det ikke til at komme udenom, at Olivier Blanc er lidt af et ikon.
Vores sommelier Thilde Maarbjerg mødte Olivier Blanc i Bordeaux i 2015 for at høre lidt nærmere om noget whisky, han tilsyneladende havde gemt i ærmet. Det var ikke ham selv, der har foreslået mødet, men på opfordring ville ham gerne give en præsentation: Det blev et møde med en ærketypiske livsnyder, som tidligt i samtalen kom ind på hvilke cognacs, han drak om morgenen, og hvilke han drak efter frokost, og han kunne ikke mindes, at han havde haft en dag uden spiritus i sit voksne liv.
Olivier nærer stor respekt for dygtige spiritusproducenter verden over, og for mere end 30 år siden blev han under et besøg i Skotland dybt fascineret af whisky, og de flasker han tog med sig hjem til venner og bekendte fik hurtigt ben at gå på. Det inspirerede ham til at skabe sin egne serie af whisky og projektet fik navnet Elina Gillan.
Olivier Blanc samarbejder med 3-4 af Skotlands bedste destillerier, som han besøger flere gange om året. Her udvælger han forskellige fade med destillater, som så flyttes til Olivier Blancs eget lager i Glasgow, hvor de passes og plejes frem mod aftapningen, der sker i henhold til Oliviers sædvanlige set up: Nul sminke, nul manipulation, nul tilsætning. Nul bullshit.
Det interessante er, at denne serie af fine Whisky ‘er hele tiden fornys. Som regel bliver der udbudt 6-8 forskellige om året alle i stærkt begrænsede mængder og alle med angivelse af, hvornår de er destilleret, hvornår de er tappet og hvorledes det er fadlagret.
Næringsdeklaration
Indeholder ikke sulfitter