Da Château du Cléray og Maison Sauvion i 2005 allierede sig med La Maison Lacheteau, fik de mulighed for at udvide deres sortiment med en række vine skabt på frugt fra Lacheteau mange etablerede samarbejdspartnere. Heriblandt denne rene Chenin Blanc, der har fået navnet Les Fontaines efter de små kilder, der springer omkring vinstokkene på de stejle skifferrige skråninger nogle kilometer inden Layon-floden flyder sammen med Loire nede ved Montjean.
Efter ankomsten til vingården er druerne presset hvorefter mosten er gæret ved lav temperatur i rustfrit stål indtil alkoholindholdet passerede 11% og sukkerindholdet faldt ned til omkring 70 g/l. Det skete efter knap 4 uger hvor man standsede gæringen og stabiliserede vinen ved nedkøling til frysepunktet. Herefter er vinen modnet i 8 måneder frem mod aftapningen, der skete efter en let filtrering.
En smuk guldgylden vin, som stadig rummer enkelte glimt af grønt og begaver os med en intens duft af akaciehonning og modne eksotiske frugter, der får en twist i en friskere retning af havtorn, kvæde og ingefær. Derpå blød og fyldig i munden, hvor en dejlige underliggende syre skaber længde og gør sit til at dæmpe oplevelsen af sødme.
Vi er i det halvsøde univers, som alt for mange enten glemmer eller ikke får plads til, når der skal vælges vin til og omkring måltidet. Det er en skam, for vinen fungerer fremragende som aperitif for eksempel sammen med tynde skiver af røget andebryst. Den vil også være et klassisk match til foie gras og længere fremme i måltidet er den de blå ostes bedste ven, ligesom den også matcher frugttærter og ikke alt for søde kager. Med andre ord, en vin som begaver os med en alt for overset alsidighed!