Alle der beskæftiger sig intenst med Bourgogne ved, at det kan være lidt af rutsjebanebur at smage de forskellige producenters bud på vinen fra den samme 1. Cru eller Grand Cru, og især på Clos de Vougeot kan det virkelig kilde i maven. Drouhin-Laroze bud på en Clos de Vougeot er imidlertid en klassiker, som år efter år rangerer blandt de mere seriøse vine fra markerne omkring det berømte slot, og det skyldes ikke mindst at der er tale om 2 indbyrdes forbundne parceller perfekt beliggende, højt oppe i "Clos ‘et". Det ene endda helt op mod muren ind til Grands-Echezeaux. Til sammen bliver det til 1 ha. med vinstokke plantet i 1976, 1989 og igen i 2007, da et par rækker plantet lige efter 2. verdenskrig måtte opgives.
Vi modtog tidligt de første glade bulletiner om 2019-årgange fra Caroline Drouhin nede på Domaine Drouhin-Laroze. Hun berettede om en vidunderlig høst under høj september og om nærmest fejlfri druer med et historisk højt sukkerindhold, som helt uden drama var blevet forvandlet nogle meget lovende vine. Og nu havde hun så været i kælderen sammen med Philippe og Nicolas for at smage alle vinene, således at vi kunne få den første rapport om, hvad vi havde i vente fra Domaine Drouhin-Laroze.
Om denne CLOS DE VOUGEOT GRAND CRU 2019 noterede Caroline i maj 2020:
80% NEW OAK BARRELS / 0% WHOLE HARVEST / MALOLACTIC FINISHED AT THE END OF FEBRUARY 2020
“This 2019 Clos de Vougeot prominently exudes black fruits. But one can also detect notes of lemon, yuzu, redcurrants, some aromas of vine peaches, and blood orange. Frank and lively, its attack possesses a nice smoothness and offers a richness and density on the palate. The whole produces a finish both salty and frank.”
Siden er familien blevet stadig mere begejstrede for deres 2019 kollektion, og Nicolas Mestre var da også i fint humør, da Allen Meadows var forbi for at smage vinene i januar 2021. Her opsummerede han årgangen således: "Mængderne var mere beskedne end 2018, men kvaliteten måske er endnu bedre. Vi plukkede druerne fra den 16. til den 22. september, og frugten var stort set fejlfri så vi pillede ikke meget fra ved sorteringen Jeg brugte som udgangspunkt omkring 25 til 30% hele drueklaser i de fleste vinene under vinifikationerne, men det svingede noget. En enkelt vin er gæret helt uden hele klaser, nogle få fik 50% og Très Girard er vinificeret med 100% hele klaser. Ellers er der ikke meget at rapportere, da vi ikke havde problemer og da vinene ser ud til at blive bedre for hver måned, er jeg sikker på de vil udvikle sig smukt.”