Nøgleord
Passer godt til
Karakteristika
Vinifikation
Calvados Christian Drouin, Route de Trouville, 14130 Coudray-Rabut, Frankrig
Indtast din e-mail og vi sender dig et link, som du kan bruge til at ændre din adgangskode. Bemærk at linket kun er gældende i 3 timer.
Nulstillingslink er afsendt
Jeg vil gerne være medlem af Klub Løgismose
Jeg accepterer Vilkår og Betingelser for Klub Løgismose Vin & Mad.
Jeg har læst persondatapolitikken og cookiepolitikken
Målrettet markedsføring
Jeg giver tilladelse til, at Løgismose må kontakte mig via e-mail, sms, sociale medier (f.eks. Facebook) og kommunikationsapps (f.eks. Messenger) med tips, tilbud, konkurrencer, kampagner og events, omhandlende produktsortimentet på løgismose.dk, Løgismose i Netto og Løgismose fysiske butikker. Ligeledes giver jeg tilladelse til, at Løgismose må gemme og bruge oplysninger om mig og dele dem internt til at målrette markedsføring til mig. Det gælder mine kontaktoplysninger, alder, købs- og søgeadfærd, interesser og andre oplysninger fra f.eks. hjemmesider og cookies.
Hvis jeg fortryder
Jeg kan altid tilbagekalde mit samtykke på Min Side eller gdpr@lmfood.dk. Hvis jeg tilbagekalder mit samtykke, afmelder jeg samtidig mit medlemskab af Klub Løgismose Vin & Mad, og jeg vil fremover ikke længere modtage information om diverse tilbud, medlemspriser, rabatter og lignende eller have adgang til mine tidligere ordrer.
Fortsæt til betaling. Vælg denne hvis du gerne vil:
Beskrivelse
Producent
Oprindelse
Den berømte Calvados specialist Christian Drouin producerer også forskellige fortræffelige Ciders, blandt andet denne u-pasteuriserede Bouché Brut, som New York Times i 2008 udnævnte til at være "The Best Cider in the World".
Der er tale om et sammenrend af omkring 30 forskellige æblesorter hvoraf flertallet (omkring 70%) er bitre og rige på tanniner, omkring 20% er udpræget søde og de sidste omkring 10% er piv sure, således at man lægger sig tæt op ad den formel, som historisk altid har sikret en fornem balance mellem de frugtagtige aromaer, kroppen og strukturen i slutproduktet.
Hvis æblerne ikke når at falde ned bliver de plukket i hånden efterhånden som de forskellige sorter bliver modne. Æblerne bliver omhyggeligt vasket og sorteret/soigneret inden de rives og får lov til at macerere i adskillige timer åbne kar indtil den karakteristiske gyldne nuance har indfundet sig og tanninerne er blevet venligere stemt. Mosten bliver herefter forsigtigt presset fri for Marc ‘en, hvorefter mosten får lov til at gære i de naturligt kolde vintermåneder. Det resulterer i en stille Cider-base med 3-4% alkohol, som når foråret begynder at banke på dekanteres, filtreres og fyldes på flasker, hvorefter de stigende temperaturer sørger for en fornyet gæring, lidt mere alkohol og de livlige bobler i flaskerne.
Et naturprodukt med lavt alkoholindhold, som både dufter og smager lidt af gamle dage. Den åbne maceration giver den et let oxidativt præg, og selvom den kalder sig Brut, er den bestemt ikke knastør. I stedet nærmest fyldig, aromatisk og ikke uden en vis kompleksitet. Nydes bedst i ordentlige vinglas og husk at isterninger er no go, da de vil sparke de fine bobler til hjørne og dermed reducere oplevelsen af friskhed.
Årgang | NV |
Land | Frankrig |
Region | Normandiet |
Producent | Christian Drouin Calvados |
Nettoindhold | 0,75 l |
Lukkeanordning | Champagneprop |
Produktionsform | Konventionel |
Alkoholprocent | 4,5 % |
Restsukker | 22,0 g/l |
Syreindhold | 0,4 g/l |
Svovlindhold | 20 mg/l |
Lagring | 6 måneders gæring/modning i tanke. Min 4 måneders gæring/modning i flasker. |
Forventet holdbarhed | 1-2 år fra høståret. |
Varenr.: | 221306 |
Marquis De Saint-Loup er et af de 5 brands, som Christian Drouin Calvados bruger til at markedsføre sine berømte æblebrændevine og samtidig også navnet på en af de centrale personer i Marcel Proust monumentale roman "På sporet af den tabte tid", som kun få har formået at læse til ende.
Der er blevet fremstillet Calvados i mere end 400 år, men familien Drouin her kun været med siden 1960. Dengang købte bedste faderen til den nuværende leder af firmaet et landsted i Normandiet, og da der fulgte en større æbleplantage med i handelen, sørgede bedste faderen for at æblerne blev høstet. Det efterfølgende salg dækkede imidlertid ikke engang omkostningerne til høsten, og derfor begyndte bedste faderen at lede efter alternativer.
Løsningen kom i form af en herre ved navn Pierre Pivet. Han havde et mobilt destilleri og ernærede sig ved at køre rundt til de forskellige gårde, hvor han brænde cider til calvados. Pierre Pivet blev bedste ven med bedstefaren, og det lille destilleri fik permanent ophold på gården i Coudray-Rabut, og i en årrække blev Pierre Pivet hængende og producerede Calvados af ensartet og høj kvalitet.
Christian Drouin senior havde imidlertid for travlt med sine forretninger i Paris til at etablere et salgs- og distributionsnet. Derfor forblev det meste af æblebrændevinen på gården, og vi skal helt frem til 1991 før hans søn etablerede Calvados huset Christian Drouin. På det tidspunkt bugnede lageret af en guldgruppe af Calvados fra 20 forskellige årgange, som aldrig var blevet blandet sammen, og Christian satte sig som mål, at løfte familiens Calvados ind på de bedste Michelin restauranter i Frankrig, hvor de skulle stå side om side med de fineste flakoner med Cognac og Armagnac.
Christian købte yderligere en ejendom i nærheden hvorfra produktionen kunne skaleres, og gik derudover i partnerskab med ejerne af 5 nærliggende æbleplantager, således at arealet nu strakte sig over mere end 50 ha. Christian fik tidligt succes, og da han for få år siden gav stafetten videre til sin søn Guillaume Drouin fulgte næsten 600 medaljer og hædersbevisninger med i generationsskiftet. Flere end alle de andre Calvados producenter har vundet til sammen!
Normandiet er et fransk departement i landets nordlige del grænsende op til Den Engelske Kanal. Departement er specialiseret indenfor produktion af æbler og pærer.
De første omtaler af æblelunde går tilbage til år 800 og det første kendte destilleri åbnede i 1553. Calvados, en brændevin på æbler og pærer fra tre individuelle AOC'er, Calvados, Calvados Pays d'Auge og Calvados Domfrontais er i dag Normandiets store stolthed.
Mens vinmarkerne led under Phylloxera i slutningen af 1900-tallet oplevede Calvados en gylden tid, mens 2. verdenskrig omvendt tog hårdt på området, der i perioder var tvangsudlagt til slagmark. Genopbygningen tog dog hurtigt fart efter krigens slutning, særligt i Pays d'Auge.
Nøgleord
Passer godt til
Karakteristika
Vinifikation