Siden Christine Valette i 1980 viede sit liv til Troplong-Mondot har hun med smittende entusiasme udadtil, og med massive investeringer indadtil, løftet Château Troplong Mondot op blandt de allerypperste slotte, ikke bare i Saint-Emilion, men i hele Bordeaux.
Til at hjælpe kvaliteten på vej er de såkaldt ”moderne” bekæmpelsesmidler på vej på porten og allerede i 2012 høsten kom ca. 1/3 af frugten fra økologisk dyrkede parceller, ligesom en hest blev indlemmet i familien for at hjælpe til med pløjningen. I kælderen er et optisk sorteringsanlæg blevet taget i brug, og siden 2009 har man praktiseret såkaldt mikrofermentering i 600 liters fade af en del af høsten for at få flere kort på hånden, når den endelige vin skulle sammenstikkes.
Vinen er modnet i 16 måneder på 75% nye og 25% brugte fade, kun delvis klaret med friske æggehvider (der hvor det var nødvendigt), og efterfølgende aftappet på flaske uden forudgående filtrering.
The 2018 Troplong Mondot will take readers who haven't tasted these wines in a few years aback. Stunning in its aromatic presence, the 2018 is silky, medium-in body and super-refined. Once again, I am blown away by the wine's total sense of precision. The Cabernets are only 15% of the blend, and yet the 2018 is so strongly marked by floral and savory accents. Sweet red cherry, blood orange, mint, rose petal and lavender all build in the glass. The 2018 is regal, refined and absolutely exquisite. Antonio Galloni - Marts 2021