Guy Meslin har siden 1986 siddet for bordenden på Château Laroze. Han er 3. generation på stedet, og siden årtusindskiftet har han stået i spidsen for en gennemgribende renovering. Alt hvad der har "været til overs" er ganske enkelt blevet investeret, og "Vi har rørt ved alting", som Guy i sin tid udtrykte det med et skævt smil. Så for dem som ikke har været på besøg de sidste år, må det være svært at forstå, at dette virkelig er det samme sted.
Château Laroze, der ligger for foden af bakken op mod middelalderbyen Saint-Emilion 1,5 km. borte, er således nu et topmoderne slot, som står godt rustet til at møde de udfordringer, som fremtiden må bringe. Læg dertil at Laroze råder over 27 ha. samlet i en stor parcel omkring slottet. Det er naturligvis Merlot-druen som dominerer og her i 2018 dominerer den med 70% i Le Grand Vin, mens 25% Cabernet Franc og 3% Cabernet Sauvignon sørger for at summen rammer 100. (Der er også en 2. vin, som hedder La Fleur Laroze og siden 2010 endda en 3. vin, som går under navnet Lady Laroze)
Alle druer høstes i hånden og efter en manuel sortering og efter at alle stilke er fjernet gærer de let knuste druer parcel for parcel i en blanding af rustfri 10.000 liters ståltanke og nyere 6.000-9.000 liters cementtanke. Le Grand Vin sammenstikkes i januar og bliver herefter som traditionen byder fyldt på fade hvoraf 65% var nye i 2018. Vinen modner i 16 måneder inden den klares med friske æggehvider og får lov til at sætte sig i ståltankene frem mod aftapningen på flaske.
Supermodent udtryk med fuld knald på de røde saftdrivende solbær, hindbær og brombær der spiller smukt op til lakridserne, den mørke chokolade og vaniljen fra fadene. Flot, meget umiddelbart og allerede meget indtagende. Dertil med god fylde, saftighed og friskhed i munden. Fin næsten læskende mineralitet og fine tanniner, som bidrager med vedholdende længde. Vel nærmest moderne og meget nem at forstå.