Guy Meslin har siden 1986 siddet for bordenden på Château Laroze. Han er 3. generation på stedet, og siden årtusindskiftet har han stået i spidsen for en gennemgribende renovering. Alt hvad der har "været til overs" er ganske enkelt blevet investeret, og "Vi har rørt ved alting", som Guy udtrykker det med et skævt smil. Så for dem som ikke har på besøg indenfor de sidste par år, må det være svært at forstå, at dette virkelig er det samme sted.
Château Laroze, der ligger for foden af bakken op mod middelalderbyen Saint-Emilion 1,5 km. borte, er således nu et topmoderne slot, som står godt rustet til at møde de udfordringer, som fremtiden må bringe. Læg dertil at Laroze råder over 27 ha. samlet i et stort parcel omkring slottet.
Alle druer høstes i hånden og efter en manuel sortering og efter at alle stilke er fjernet gærer de let knuste druer parcel for parcel i en blanding af rustfri 10.000 liters ståltanke og nyere 6.000-9.000 liters cementtanke. Le Grand Vin sammenstikkes i januar og bliver herefter som traditionen byder fyldt på fade hvoraf 66% hver år er nye. Vinen modner i 16 måneder inden den klares med friske æggehvider og får lov til at sætte sig i ståltankene frem mod aftapningen på flaske.
Château Laroze leverer i den ikke helt nemme 2013-årgang på et niveau, som retfærdiggør, at slottet fastholdt sin grand cru classé status ved den sidste revision i 2012. En fint udviklet vin som byder på røde bær, lakrids og en nærmest sødmefyldt finish qua den intense men veludførte fadlagring og tiden i flasken. Måske ikke videre kompleks, men med fine silkeagtige tanniner, som betyder, at vinen stadig er en fornøjelse.