Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 13.515,-
Château Ducru-Beaucaillou
- 6 stk. 13.515,-
2.650,-
3.533,33 pr. l.
6 stk.
13.515,-
2.252,50 pr stk.
Spar 2.385,-
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
98+
Lisa Perrotti-Brown - August 2020
Jancis Robinson
17
Jancis Robinson - April 2017
Vinous by Antonio Galloni
98
Ducru is one of the wines of the vintage in 2016. It has been unforgettable on both occasions I have tasted it from bottle so far. Antonio Galloni - Januar 2019
Jeff Leve på The Wine Cellar Insider
99
It is hard to decide if I prefer the sensuality on the palate, the length or purity. So I did what needed to be done, I took another sip. Jeff Leve -September 2019
James Suckling
99
James Suckling - Marts 2020
Beskrivelse
Château er synonym med den betydningsfulde Borie familie, som købte slottet i ynkelig forfatning tilbage i 1941. Herefter påtog Francis Borie sig den monumentale opgave at renovere stedet og bringe vinen op blandt de ypperste i Saint-Julien. Arbejdet blev overtaget af hans søn, Jean-Eugène, der med stor succes styrede ejendommen gennem anden halvdel af det 20. Århundrede, og da Jean-Eugène døde i 1998 stod sønnerne François-Xavier og Bruno klar til at videreføre traditionerne. Chateau Ducru-Beaucaillou er dermed et af de få slotte, der i nyere tid har formået at forblive i samme families eje i 3 generationer.
Vinmarkerne strækker sig næsten ned til Gironde-floden, og ligger mellem Beychevelle i nord og Latour i kommunen Pauillac mod syd. Selvom ejendommen er på 215 hektar, er det kun de 49 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Her er der så til gengæld hele 10.000 planter pr. hektar fordelt på 65% Cabernet Sauvignon, 25% Merlot samt til sammen 10% Cabernet Franc og Petit Verdot, som ikke længere spiller nogen større rolle i førstevinen og her i 2016 slet ikke er kommet med.
Vinene fra de forskellige parceller gærer hver for sig, og når gæringen er forbi pågår omfattende smagninger med henblik på at sammenstikke den endelige vin, som efterfølgende modner de klassiske 18 måneder på fade købt hos hele 7 forskellige bødkere, og normalt er 60-80% af fadene nye hvert år. I 2017 er det imidlertid anderledes. Vinen er modnet på 100% nye fade!
Som det ses er de internationele anmeldere begejstrede. Blandt andet skriver Antonio Galloni som vel er en af vor tids mest velbevandrede Bordeaux ekspert: ”Ducru is one of the wines of the vintage in 2016. It has been unforgettable on both occasions I have tasted it from bottle so far." Antonio Galloni - Januar 2019
Og en anden af eksperterne, Jeff Leve holder sig med et glimt i øjet heller ikke tilbage: "It is hard to decide if I prefer the sensuality on the palate, the length or purity. So I did what needed to be done, I took another sip." Jeff Leve -September 2019
Producent
Chateau Ducru-Beaucaillou er synonym med den indflydelsesrige Borie familie, som købte slottet i ynkelig forfatning tilbage i 1941. Herefter påtog Francis Borie sig den monumentale opgave at renovere stedet og bringe vinen tilbage blandt de ypperste i Saint Julien.
Arbejdet blev overtaget af hans søn, Jean-Eugène, der med stor succes styrede ejendommen gennem anden halvdel af det 20. århundrede, og da Jean-Eugène døde i 1998 overtog hans enke og børnene Sabine Coiffe og Bruno-Eugène Borie klar til at videreføre traditionerne.
Bruno-Eugène Borie er i dag CEO for firmaet, og Chateau Ducru-Beaucaillou er dermed et af de få slotte, der har formået at forblive i samme families eje i 3 generationer.
Vinmarkerne strækker sig næsten ned til Gironde floden, og ligger mellem Beychevelle i nord og Latour mod syd. Selvom ejendommen er på 215 hektar, er det kun de 75 hektar, der er tilplantet med vinstokke. Her er der så til gengæld hele 10.000 planter pr. hektar fordelt på 70% Cabernet Sauvignon og 30% Merlot med en gennemsnitlig alder på 40 år.
Den årlige produktion er ca. 120.000 flasker.
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Julien ligger mellem Pauillac og Margaux på Gironde flodens venstrebred. Appellationen dækker ca 900 ha og jordbunden er rig på grus og sten samt sand og ler. Dræneringen er god, og Cabernet Sauvignon druen trives her både pga den gode vandafledning og akkumulatioen af varme i gruset. Den anden mest plantede drue er Merlot efterfulgt af Cabernet Franc, og Petit Verdot, og også de to traditionelle sorter Malbec og Carmenere er tilladt. Hvidvin er ikke tilladt under navnet St. Julien. Appellationen fik ingen slotte klassificeret som Premier Grand Cru Classé i 1855, men nogle af Bordeaux bedste Deuxieme Cru slotte findes her, bl.a. Leoville-Las-Cases og Ducru-Beaucaillou. Vinene betegnes som havende Margaux's elegance i kombination med Pauillac's kraft og styrke. De bedste er længelevende og som regel fadlagrede.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter