Jean-Pierre Cournut, der oprindeligt er uddannet ingeniør og i en årrække arbejdede for Dassault-Aviation, kom hjem til gården i 1993 og har siden brugt sin viden fra sit fag til at implementere en række tekniske forbedringer i kælderen og trække produktionen i en mere bæredygtig retning, og i hele det nye millennium har pilen kun peget i en retning, og det er opad!
Jean-Pierre er således i dag kendt og respekteret som en af de mest perfektionistiske og detaljeorienterede vinmagere på hele Côte-de-Beaune. Det ses på bygningerne, det fornemmes i kælderen og det smages i vinene, hvor de hvide i enhver forstand glimter lige fra den indledende Aligoté og hele vejen op til denne næsten uopdrivelige Premier Cru fra Dent de Chien, der efter årtiers stridigheder ved en domstolsafgørelse tilbage i 1921 blev ekskluderet fra det såkaldte "Vrai Montrachet" (ægte Montrachet) og angiveligt derfor heller ikke opnåede status af Grand Cru, da hierarkiet blev lovfæstet i 1937.
Bare 0,64 ha. fordelt på 2 små parceller adskilt fra det sydvestligste øverste hjørne af Le Montrachet af en lille grusvej, som har fået navnet Dent de Chien angiveligt fordi de små spidse kalkrige sten i jordoverfladen angiveligt ligner de blottede tænder på en hund, der ikke lige er i det fineste humør. Jean-Pierre er, trods sine blot 0,22 ha., den største blandt de 5 vinbønder, der kultiverer denne Premier Cru, og da vinstokkene er plantet tilbage i 1935 er udbyttet så lavt, at der sjældent er frugt nok til at fylde det 5. fad!
De gamle vinstokke kultiveres uden eller med meget beskeden anvendelse af herbicider, insekticider og fungicider, og efter en soignering røg klaserne direkte i pressen. Herefter fulgte en kold bundfældning inden mosten blev forvandles til vin i en lille rustfri ståltank ved temperaturer, som aldrig oversteg 19 grader. Herefter blev den unge vin fyldt på fade (75% nye) hvor den modnede i 12 måneder frem mod en let filtrering, sammenstik af den endelige cuvée og aftapningen på flaske i november 2019.
Der er mange sjældne vine i Bourgogne. Dette er en af dem, og Jean-Pierre markerer, at vi her er helt oppe på den høje klinge ved at forsyne flaskerne med en særlig (virtuos) label, alt imens, der er så heldige at få lov til at smage vinen drøfter, hvorvidt den i sit rige, mineralske og storslåede udtryk bedst forveksles med Chevalier-Montrachet eller selve Montrachet.
Den anerkendte Bourgogne ekspert Allen Meadows var forbi i juni 2020 for at bedømme vinene, og i den forbindelse opsummerede Jean-Pierre Cournut sit syn på 2018-årgangen således: "2018 is the best vintage that I have ever made in red and it's a very good one in white. Volumes were slightly lower than they were in 2017 but still very good so no complaints there. Potential alcohols were good in both colors but somewhat higher for the whites at between 13.3 and 13.8%. As to the style of the reds, they have so much baby fat that they should drink well young but because there is so much underlying material, they should have no trouble aging as well." - Jean-Pierre Cournut i juni 2020