Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 13.234,50
Chapelle d'Ausone
- 6 stk. 13.234,50
2.595,-
3.460,- pr. l.
6 stk.
13.234,50
2.205,75 pr stk.
Spar 2.335,50
Anbefalinger
Robert Parker - The Wine Advocate
93
James Suckling
96
Februar 2022
Beskrivelse
Corinne Mentzelopoulos var kun 26 år, da hendes far døde i 1980, og hun blev tvunget til at sætte sig for bordenden på Château Margaux. Men Corinne har vist sig at være lige så forelsket i slottet, som hendes far var, og hun har formået at sætte et begavet og visionært team, som har resulteret i, at Château Margaux i snart et halvt århundrede er blevet forbundet med stabilitet og kontinuitet, samtidig med at Le Grand Vin kontinuerligt har ligger i toppen af den såkaldte "Wine Expert Rating" (listen som opsamler og beregner den gennemsnitlige pointgivning fra 18 respekterede internationale eksperter/medier) lige siden den blev opfundet.
I de første år fik hun hjælp fra den navnkundige Emile Peynaud, men allerede i 1983 hentede han den talentfulde Paul Pontallier ind i varmen. Han var jævnalderen med Corinne Mentzelopoulos, og da de to svingede i samme takt blev Paul i 1990 forfremmet til General Manager. Det blev indledningen til et bemærkelsesværdigt parløb mellem de to lige indtil 2016, da Paul bare 59 år gammel tabte kampen mod kræften. Kontinuiteten er imidlertid i den grad intakt, da Paul blev efterfulgt af Philippe Bascaules, som i perioden 1990-2011 sad på posten som Estate Director på Château Margaux.
Vinfremstillingen er traditionel med en dobbeltsortering efter alle stilke er fjernet og derpå gæring drue for drue og parcel for parcel ja sågar dele af et enkelt parcel i en imponerende blanding af rustfri ståltanke og egefade. Le Grand Vin (36% af produktionen endte det med at blive i 2020) sammenstikkes efter omfattende smagninger i januar og derpå følger 18-20 måneders modning i nye fade, 1/3 fra egen bødker og 2/3 fra 6 forskellige bødkere i Bordeaux og Cognac området. Vinen omstikkes 6 gange i løbet af modningen og klares med friske æggehvider inden den endelige cuvée samles i rustfrit stål og tappes på flaske.
“2019 was quite easy for us,.The spring was usual, average temperatures, a little more rain than usual at the start, but this was good to help keep the vines fresh through the year. Flowering was average. We expected to pick the Merlot in September and Cabernet Sauvignon in early October. Then, in the summer only 64 millimeters rain fell. This was a little difficult for the young vines, but the old vines did fine. The berries were very small; the sugar levels were good. The Merlot harvest began on 18th September. It came in at 14.5% to 15.5% alcohol! Then we had some rain on 21st and 22nd September. We had to decide to pick or wait. We waited until 1st October to begin picking the Cabernet Sauvignon. There was no botrytis. We think this rain was very good. It helped to finish the ripening of the tannins. In the end, the style of the blends is much fresher and more classic. By mid-September we had some dehydration, so for the complexity of the aromas, the 30 millimeters of rain we got helped to add more aromas. Yields were great—47 hectoliters per hectare in 2019—we will have a lot of wine this year! The balance we had in the wines was in the grapes in 2019. It seemed very easy to make a great wine—nature gave perfect balance by itself.” Philippe Bascaules til William Kelley fra Yhe Wine Advocate i april 2022
Producent
"Château Ausone skønhed, magi og mystik – ét af verdens vidundere" skrev Peter Winding, der er en af de danskere der har besøgt Ausone flest gange, i juni 2021, og han fortsatte: "Ingen vin i Bordeaux er så imponerende i en ny årgang smagt direkte fra fad som Château Ausone. Hvad Château Cheval Blanc har i finesse og ynde, har Ausone i styrke og koncentration parret med en uhørt elegance. Begge vine skiller sig ud fra de andre vine i Saint-Émilion, begge vine udtrykker det fantastiske terroir fortolket på den smukkeste måde. For mig eksisterer der stadig kun to Premiers Grands Crus Classés i kategori A, og det er Château Cheval Blanc og Château Ausone.
Skulle jeg vælge mine to favoritvine blandt alle verdens bedste rødvine ville mit valg falde på Domaine Romanée-Conti (DRC) og Château Ausone. Der er noget magisk over begge ejendomme og i lige så høj grad noget magisk over personerne bag. Ydmyge, stolte, jordnære og samtidig med noget aristokratisk og noget meget nobelt – ædeltnobelt. Et møde med dem og man fornemmer, at deres vine ikke tilhører dem, men snarere historien."
Oprindelse
Region
Bordeaux (opkaldt efter byen med samme navn) ligger i den sydvestlige del af Frankrig og breder sig indlands fra Atlanterhavets kyst lang floderne Gironde, Garonne og Dordogne hvor omkring mange af de bedste marker er placeret. Indflydelsen fra havet er stor, og Bordeaux er præget af en del nedbør. Det enorme område er på mange måder varieret, ikke mindst når det handler om vinstile. Mest kendt er Bordeaux for de tørre rødvine på Cabernet Sauvignon og Merlot og de ædelsøde vine på Semillon og Sauvignon Blanc. De bedste vine fra Bordeaux, både røde, tørre hvide og søde hvide er kendetegnet ved at have lang holdbarhed i flasken. Området er præget af lang historie og stor international anerkendelse.Distrikt
Saint-Emilion ligger øst for Pomerol på Garonne flodens højrebred. Jordbunden er rig på ler og kalk og dermed køligere end grusbankerne i Haut-Medoc, hvorfor Merlot er den foretrukne druesort her. Cabernet Franc er sædvanligvis også med i drueblandingen i en klassisk Saint-Emilion og hos visse producenter også en smule Cabernet Sauvignon. Appellationen er relativt stor og dækker ca 5500 hektar, og mere end 800 producenter opererer her fra. Kun rødvin må produceres under appellationsnavnet, fadlagring anvendes bredt og de bedste vine har lang holdbarhed i flasken. Modsat Pomerol har man i Saint-Emilion en officiel klassifikation oprettet i 1954. Klassifikationen revideres ca. hvert 10. år og blandt appellationens bedste vine kan nævnes slotte som Cheval-Blanc og Ausone.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter