Christophe Perrot-Minot har med god grund holdt godt fast i den aftale han har om at købe frugten fra en ældre vinbonde, som med stor passion og 100% håndarbejde passer og plejer sine 2 små parceller på marken der er opkaldt efter det lille kapel, som munkene fra Bèze abbediet engang opførte på stedet. Kapellet blev ødelagt i 1830, og i dag er der udelukkende vinstokke så langt øjet rækker på den 5,4 ha. store og flade vinmark, der ligger nedenfor det stadig delvis muromkransede Clos de Bèze. Der er tale om lavtydende vinstokke som er mere end 50 henholdsvis 80 år gamle og derfor tappes vinen oftest (men ikke altid (!)) som en Vieilles Vignes. Bare 4 fade bliver det i bedste fald til, men ikke i 2014 hvor alt for meget regn og alt for lidt sol medførte masser af problemer. Her var der bare nok til 2 fade.
Christophe Perrot-Minot og hans team har imidlertid et eminent greb om damage control og forebyggende arbejde ude blandt vinstokkene og det er i den grad kommet dem til gode i det, vi godt nu tør kalde de 4 vanskelige år i Bourgogne. Uanset hvad moder jord har fundet på at byde ind med i 2011, 2012, 2013 og 2014 er udfordringerne blevet tacklet, og set her lidt på bagkant ved vi, at Domaine Perrot-Minot har leveret en kollektion som alle 4 år har været blandt de ypperste på hele Côte de Nuits.
Da vi tilbage i foråret 2016 smagte et udvalg af vinene fra 2014-årgangen, opfordrede Christophe Perrot-Minot os til for 4. gang at vise ham tillid og bare stikke næsen dybt ned i glasset. Egentlig var det ikke nødvendigt. Vi havde lært lektien og blev ikke overraskede da vi konstaterede at Christophe og hans endnu engang havde tacklet en vanskelig årgang. Vi købte vores allokering, og har siden glædet os over de tilbagemeldinger vi har fået og nydt hvor smukt disse vine stadig udvikler sig.
Christophe Perrot-Minot tilhører den generation som ikke gør det store nummer ud af det arbejde som er forbundet med at forvandle druerne til vin. Det er ude i vinmarken at de rene og forførende vine bliver formet og i kælderen gælder det blot om ikke at ødelægge alt for meget. Det er en sang som synges af mange andre end Christophe, men på Domaine Perrot-Minot udmønter det sig i at frugten fra de forskellige vinmarker stort set behandles på samme måde år efter år.
Således er alle stilke til denne Chapelle-Chambertin fjernet hvorefter druerne minutiøst er blevet sorteret. Derpå er druerne blevet knust ganske let, hvorefter der er udført en såkaldt kold maceration ved 12-14 grader i en uges tid inden temperaturen hæves og den egentlige gæring sætter ind og forvandler mosten til vin uden brug af fremmede gærstammer. Herefter får vinen lov til at sætte sig inden den hældes på fade fra Allier, som alle altid bliver købt hos Remond i Ladoix-Serrigny. Den modner afhængig af årgangen 16-18 måneder i 40% nye egefade og fade der har været brugt 1 og 2 gange tidligere.
Kort før aftapningen sker der en omrøring i fadene, således at vinen så at sige fedtes ind i sit eget bundfald inden den tappes med kvalitetspropper uden klaring eller filtrering. Endelig forsynes hver enkelt flaske med en "logstrip" i forbindelse med etiketteringen hvilket gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)