Fakta
- VinTypeRødvinHvidvinChampagneMousserende vinFine WineRosévinDessertvinPortvinHedvinSherryNaturvinOrangevinAlkoholfri vinSmagekasserLykkekasserGavekortAlle vineOmråderBourgogneBordeauxRhôneSancerrePiemonteToscanaPomerolRibera del DueroLoireMoselVenetoMarlboroughCalifornienDruePinot NoirChardonnaySauvignon BlancCabernet SauvignonRieslingGrenacheMerlotTempranilloCabernet FrancSyrahNebbioloMalbecSangiovese
- Spiritus & Drikke
- Mad
- Grej & Gaver
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingenKontaktJob hos Løgismose
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 19.354,50
Chapelle-Chambertin Grand Cru Vieilles Vignes
- 6 stk. 19.354,50
3.795,-
5.060,- pr. l.
6 stk.
19.354,50
3.225,75 pr stk.
Spar 3.415,50
Anbefalinger
Stephen Tanzer International Wine Cellar
95
Good saturated ruby-red. Shy, brooding aromas of blackberry, violet and licorice convey a tiny-berry character. A densely packed, creamy bomb of black fruits on the palate: hugely concentrated and sweet, utterly seamless and extremely primary for the vintage. The tannins are perfectly buffered on the whiplash of a finish, which mounts inexorably. Februar 2013.
Allen Meadows - Burghound
95
This brooding and powerful effort is much more backward and primary than the Charmes with its overtly muscular and stony broad-shouldered flavors that possess plenty of mid-palate stuffing. The supporting tannins are very firm though not hard or aggressive and this adds to the present austerity on the otherwise ripe, long, well-balanced and palate staining finish. Impressive. Januar 2013
Beskrivelse
Christophe Perrot-Minot og hans team har et eminent greb damage control og forebyggende arbejde ude blandt vinstokkene og det er i den grad kommet dem til gode i det vi godt nu tør kalde de 4 vanskelige år i Bourgogne. Uanset hvad moder jord har fundet på at byde ind med i 2011, 2012, 2013 og 2014 er udfordringerne blevet tacklet, og set her lidt på bagkant ved vi, at Domaine Perrot-Minot har leveret en kollektion som alle 4 år har været blandt de ypperste på hele Côte de Nuits.
Da vi tilbage i foråret 2013 smagte vinene fra 2011-årgangen første gang opfordrede Christophe Perrot-Minot os da også til ikke at blive hængende i alt det hype der havde været omkring 2009 og 2010 og bare stikke næsen dybt ned i glasset. Så ville vi opdage at det ville være en fejl at ignorere 2011-årgangen fordi den var betydeligt bedre end sit rygte og havde leveret fint afbalancerede og velsmagende vine. Vi købte vores allokering og har siden med stor fornøjelse kunnet følge hvor smukt disse har udviklet sig.
Christophe Perrot-Minot køber druerne til sin Chapelle-Chambertin fra en vinbonde som i 5. generation kultiverer familiens 0,3 ha. med op til 90 år gamle (!) vinstokke, der står oppe ved Route des Grands Crus med udsigt over mod det muromkransede Clos de Bèze. En la Chapelle er opkaldt efter det lille kapel, som munkene fra Bèze abbediet engang opførte på stedet. Kapellet blev ødelagt i 1830, og i dag er der udelukkende vinstokke så langt øjet rækker på den 5,4 ha. store og flade vinmark.
I 2011 rakte frugten kun til at fylde 1 nyt og 2 brugte fade fra Allier, som til sidst blev veksles til lidt mere end flasker. Christophe valgte at fjerne alle stilke hvorefter vinen gennemgik en såkaldt kold maceration ved 14 grader i en lille ståltank i en uge inden temperaturen blev hævet og den egentlige gæring satte ind. Efter gæringen fik vinen lov til at sætte sig i 48 timer inden den blev fyldt på fadene som altid bliver købt hos Remond i Ladoix-Serrigny. Vinen er modnet 16 måneder uden omstikninger, men med en enkelt omrøring til sidst, således at vinen så at sige blev "fedtet ind" i sit eget bundfald. Herefter er den tappet uden klaring eller filtrering.
Vinene tappes med kvalitetspropper og hver enkelt flaske forsynes til sidst med en "logstrip", der gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)
Producent
Dette domaine kom til verden da Marie-France Merme i 1963 giftede sig med Henri Perrot-Minot. Henri arbejde i begyndelsen sammen med sin svigerfar om driften, og da svigerfaderen døde besluttede han at bygge videre på de traditioner funderet på kvalitet og innovation, som allerede regerede på stedet, men nu under navnet Henri Perrot-Minot.
Det er imidlertid først efter 1993 da familiens søn Christophe Perrot-Minot vendte hjem til gården efter 7 års læretid som vinmægler, at tingene for alvor tog fart.
Christophe begyndte at udvide portofølgen først med druer fra små lejede parceller i Chambertin og siden med en række fine parceller i Côtes de Nuits. Siden lykkedes det for Christophe Perrot-Minot at erhverve Domaine Pernin Rossin i Vosne-Romanée, da dette blev sat til salg.
Domænet ejer i dag således hele 18 ha. rundt omkring i Gevrey-Chambertin, Morey-Saint-Denis, Chambolly-Musigny, Vosne-Romanée og Nuits-Saint-Georges og producerer hvert år mindst 25 forskellige vine.
For Christophe er vinstokkenes alder blevet det helt centrale omdrejningspunkt, og tilplantninger med nye vinstokke er næsten ikke eksisterende. Derfor lanceres de allerfleste vine som Vieilles Vignes eller Vieilles Vignes - Cuvée Ultra såfremt vinstokkene er særligt gamle.
Oprindelse
Region
Bourgogne ligger centralt i det østlige Frankrig med hjertet koncentreret mellem byerne Dijon og Lyon. Overordnet set deles det fra nord til syd ind i: Chablis, Cote d'Or med Cote de Nuits og Cote de Beaune, Cote Chalonnaise, Maconnais og Beaujolais. Området har fastlandsklima og de korte somre kan gøre druemodning udfordrende. Jordbundsforhold er af særlig stor betydning her og små udsving kan give anledning til enorme prisforskelle i den færdige vin. De to hoveddruer er Chardonnay og Pinot Noir, og mange de bedre vine fra Bourgogne kan udvikle sig adskillige år i flasken. I Maconnais dyrkes den grønne drue Aligoté endvidere, mens Beaujolais stort set kun fokuserer på den blå drue Gamay.
Distrikt
Gevrey-Chambertin ligger på Cote de Nuits i den nordlige del af Cote d'Or. Gevrey er navnet på den lille by, hvor omkring markerne ligger, og Chambertin er navnet på kommunens fineste mark samt indgår i flere af Grand Cru navnene. Hele 8 (9 hvis Mazoyeres-Chambertin tælles med, det meste vin fra Mazoyeres-Chambertin markedsføres som Charmes-Chambertin) Grand Cru marker findes i Gevrey-Chambertin, hvorfra der produceres nogle af Bourgognes og verdens mest eftertragtede vine. Kommunen dækker ca 435 ha vinmarker og flankeres mod syd af Morey-St-Denis. Kun rødvin må produceres og druesorten er Pinot Noir. Vinene anses generelt for at være blandt de mest strukturerede og maskuline røde Bourgognevine og vil som oftest have et rigtig godt lagringspotentiale.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter