Fakta
- Vin
- Spiritus & Drikke
- Smagekasser
- Mad
- Gavekurve & Grej
- Events
- Tilbud
- InspirationLæs om vin & madRejseguide til vin og madMit bedste mad & vin tipVinproducenterVin & MadVin & OstRåvarefokusKokketipsBarskabetVinvidenOm LøgismoseBocuse d'Or DanmarkHistorien om LøgismoseKlub Løgismose Vin & MadSmag, holdning og håndværkBag om LøgismoseLøgismose MejeriLøgismose kyllingen
- Opskrifter
- Butikker
- 6 stk. 810,90
Chandon Garden Spritz
- 6 stk. 810,90
159,-
212,- pr. l.
6 stk.
810,90
135,15 pr stk.
Spar 143,10
Beskrivelse
Der er ikke så mange forbrugere, som er opmærksomme på, at der lige neden under overfladen udkæmpes en giganternes kamp om markfredsandelene blandt de store aktører på vin- og spiritusscenen. Således har det sikkert været lidt af en torn i øjet på mægtige LVMH Group (Louis Vuitton - Moët Hennessy), at det i 2003 lykkedes for Gruppe Campari at overtage Aperol, som siden via fornem markedsføring nærmest er blevet synonym med det at blande sig en Spritz.
Moët Hennessy har således helt åbenlyst Aperol i sigtekornet, når de nu efter flere års forberedelse lancerer denne Chandon Garden Spritz, og da den både er frisk, fint afstemt og frem for alt ikke alt for sød overhaler den givet det, de fleste formår at få ud deres Aperol og tilfældige Prosecco flasker.
Moët Hennessy fortæller, at der er tale om en "exceptionel, mousserende vin", der er blandet med ”lokalt fremskaffede, friske Valencia-appelsiner", og i første omgang bliver Chandon Garden Spritz produceret eller i det mindste blandet og tappet på Bodega Chandon i Argentina, som Moët Hennessy etablerede i 1959 som deres første platform for mousserende vine udenfor Champagne.
Basen er en hvidvin produceret på Chardonnay, Pinot Noir og en lille smule Semillon, der får sine fine perler fuldstændig som en Prosecco (det vil sige ved tilsætning af gær og sukker og fornyet gæring i tryktank), og til sidst i forbindelse med aftapningen blandes med en krydret bittersød likør, som Moët Hennessy kalder den deres Garden liqueur. Der er tale om strimler af tørrede appelsinskaller, der trækker i druesprit sammen med kardemomme, sort peber, kinabark, kamille og et par andre såkaldt hemmelige ingredienser, hvorefter der smages til med sukker og nedvandes.
Chandon Garden er en "ready to use" Spritz, og den fortjener egentlig at blive nydt, som den er, dvs. uden is og garniture, så man ikke spolerer fornøjelsen af de mange fine små bobler. Men det er også sjovt at tage den direkte sammenligning med Aperol Spritz, og så skal der is i glasset og garneres med en skive appelsin eller en stribe frisk skåret appelsinskal.
Mange spår allerede, at Chandon Garden Spritz vil vinde betydelige markedsandele i det voksende marked for aromatiserede vine, og Moët Hennessy har allerede en businessplan klar, hvor produktionen af den karaktergivende likør centraliseres hvorefter produktionen kan udbredes til Chandons andre mousserende platforme Chandon California, Chandon Brasil, Chandon Australia, Chandon China og Chandon India.
Producent
Det gælder om at holde tungen lige i munden når det kommer til LVMH Group (Louis Vuitton - Moët Hennessy), som allerede i 1950'erne på trods af deres positionering i Champagne begyndte at forfølge en strategi, som var mere inkluderende end ekskluderende.
Bodegas Chandon er således blot den første af en række vingårde, som skulle forene Moët Hennessy’s franske ekspertise indenfor produktion af mousserende vine med særlige terroirs rundt omkring i verden.
Bodegas Chandon kaldes derfor også bare Chandon 1959, da det vat året hvor Jean de Vogué besluttede at etablere sig i Argentina. Siden fulgte Chandon California og Chandon Brasil i 1973, Chandon Australia i 1986, Chandon China i 2013 og senest Chandon India i 2014.
Bodegas Chandon 1959 blev for alvor kendt i 2020, da det var her man producerede den vinøse base og lagde produktionsfaciliteter til den store satsning på Chandon Garden Spritz, som helt entydigt sigter efter at nappe markedsandele fra Gruppo Campari verdensomspændende succes med Aperitivo Alperol (Spritz)
Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter