Dette er magnumudgaven af den stadig mere populære lyserøde udgave af mægtige Moët et Chandon ’s Brut Imperiale, der når det kommer til logistik og masseproduktion uden sammenligning er den mest imponerende vin, der produceres i Champagne – ikke mindst fordi kvaliteten bestemt ikke fejler noget.
Brut Imperiale Rosé produceres i mere beskedne mængder, hvis man ellers kan kalde en årlig produktion i nærheden af 1 mio. flasker for beskeden. Den får sin intensiteten fra Pinot Noir (hvoraf 10% er vinificeret til rødvin), sit urteagtige præg fra Pinot Meunier (hvoraf 10% er vinificeret til rødvin) og sin finesse fra Chardonnay og endelig sikrer tilsætningen af op til 20% af de såkaldte reserve vine, at stilen forbliver ensartet og genkendelig år efter år.
Brut Imperiale Rosé sammenstikkes af vine fra det imponerende batteri af cementtanke og rustfri ståltanke som Moët et Chandon Brut disponerer over. Herefter tilsættes den sukker og gærkultur inden den tappes på flaske for at gære og modne i 24 måneder inden degorgement og en dosage på 9g/l. Herefter frigives vinen når flaskerne efter yderlige 6 måneders hvile er blevet uniformeret.
Selvom de store Champagne huse berømmes for deres kontinuitet har denne cuvée Imperial Brut rosé været under langsom forvandling og det er almindeligt anerkendt, at frugten i dag er mere ren og præcis end tidligere, og da man samtidigt over en årrække har sænket sukkerindholdet i den tilsatte likør fra 13 til 9 g/l er vinen også blevet en anelse mere tør.
Brut Imperial er således i dag en elegant og forfriskende Champagne, der skænkes med flot skum og små fine bobler, og derpå leverer en dejlig aroma af citrus, abrikos og hvide blomster, der får fint modspil fra smørrig brioche, ristede hasselnødder og et lille eksotisk strejf af kanel. Derpå fyldig og cremet i munden hvor en sprød syre til sidst sørger for friskhed og balance.
Vinen skænkes med fint skum og står herefter smuk og laksefarvet i glasset med masser små fine perler. Den har en dejlig delikat duft af hvide blomster, rosenblade, små søde røde jordbær og let bitre kirsebær, der smelter fint sammen med smørrig brioche og ristede mandler. Derpå fyldig, intens, men også frisk og præcis i munden. En attraktiv næsten subtil Champagne rosé.
Server ved 8-10 grader som aperitif eller som en veloplagt gennemgående vin måltidet igennem.