Denne Champagne Cuvée Louis XV Rosé skiller sig selvfølgelig ud på grund af prisen, men også fordi den er produceret i klare karaffel lignende flasker. Man kan vælge at synes, det er smukt eller kitschet. Under alle omstændigheder er der tale om en raffinering af det udtryk, De Venoge oprindeligt opfandt til deres Cuvée des Princes i 1961.
Cuvée Louis XV er udelukkende sammenstukket af frugt fra Grand Cru marker. Dels Pinot Noir fra Verzenay, Ambonnay, Mailly og Bouzy, dels Chardonnay fra Avize, Cramant, Mesnil-sur-Oger og Chouilly, så man ender med en ligelig blanding mellem de 2 druer som så får sin farve fra 6% rød fadgæret Pinot Noir fra omkring 40-årige vinstokke dyrket i det lille Lieux-dits La Forêt i Les Riceys.
Det er en ung Eric Lebel, der senere blev den feterede Chef de Cave hos Krug Champagne, der har skabt den første cuvée, og siden har ansvaret været langt i hænderne på Thierry Grasco indtil han blev headhuntet til Pommery i 2001 og åbnede døren for Isabelle Tellier, der nu, som en af de meget få kvindelige vinmagere i Champagne, residerer i kælderen hos de Venoge.
Eric Lebel har angiveligt taget udgangspunkt i den allerede udmærkede de Venoge Cuvée de Princes og så toppet den ved dels udelukkende at anvende Grand Cru frugt dels ved at ekskludere Pinot Meunier fra drueblandingen. Der er for den hvide bases vedkommende tale om gæringen i stål og beton og så assemblage med den røde Pinot Noir og fornyet gæring i flaskerne i foråret 2009. Herefter er det så, at vinen har været gemt væk og glemt i kældrene i Èpernay frem til februar 2016, hvor de første flasker er degorgeret med en behersket dosage på 6 g.
Uanset indpakningen er der tale om flydende kulturhistorie, og en vin som sjældent lanceres mere end 2 eller 3 gange i hvert årti. En slags parallel til Oenotheque vinene (de senere P2 og P3), som Richard Geoffroy fremtryllede for Dom Pérignon.
Robert Parkers mand på pletten Stephan Reinhardt smagte vinen i november 2017 og noterede begejstret:"The pink Louis XV is intense yet pure and complex on the nose, with toasty mocha, nougat and concentrated yet chalky/mineral flavored red fruit and paté de fruit aromas. On the palate, this is a round, intense, almost smooth but elegantly pure, dry and fresh, perfectly balanced, structured and charmingly vinous Rosé Champagne with a dominant Pinot Noir character at the moment, although its freshness and tight mineral elegance is driven by the Chardonnay part. The finish is intense yet finessed, with vibrant red currant flavors, very fine tannins, good grip and impressive length. Wild strawberries, raspberries and cherries emerge in the aftertaste. This is a gorgeous food Champagne but you can also meditate with it. I guess I have rarely had better Rosé Champagnes."