Selvom langt hovedparten af alle Champagner stadig er sammenstukket af 2 eller flere druer vokser interessen for Blanc de Blanc støt i disse år og for den voksende skare af vinelskere som ikke blot kikker efter druen Chardonnay, men også økologi og biodynamik er Erick de Sousa fra den lille vin by Avize godt på vej til at blive kult.
Han sværger til gamle vinstokke, og planter kun nyt når der er dødsfald rund omkring på hans efterhånden 42 forskellige små parceller. Det betyder at gennemsnitsalderen på vinstokkene nærmer sig de 50 år, og i kombination med nænsomt stressfrit arbejde i vinmarken og en usædvanlig sen høst, betyder det, at Erick de Sousa år efter år råder over et sublimt druemateriale.
Alt handler imidlertid ikke kun om Chardonnay hos Erick de Sousa. Han har også nogle få parceller med Pinot Noir, og det er frugten fra disse, der giver denne monumentale rosé sin smukke farve. Vinen er skabt på 90% Chardonnay fra Côte des Blancs og 10% Pinot Noir, der gærer og modner henholdsvis 6 og 12 måneder på nye og brugte fade.
Både Chardonnay og Pinot Noir vinstokkene er over 60 år i gennemsnit og helt usædvanligt indgår der igen frugt under 50 år i drueblandingen, og da der ikke anvendes nogen vin de reserve, er der tale om et sammenstik af høsten fra 2 på hinanden følgende årgange. Vinen modner efter den 2. gæring 48 måneder i flasken frem mod disgorgement og en dosage, der på grund af det fremragende druemateriale kan holdes nede på bare 3,5g., hvilket betyder at dette er en af de tørre lyserøde Champagner på markedet.
En luksuriøs rosé Champagne, der opleves perfekt balanceret og afrundet trods den beskedne dosage, og de modne hindbær og jordbær noter smelter fornemt sammen med smør, nødder og praliné frem mod den lange, forjættende afslutning. Her er almindelige Champagne glas direkte strafbart. Server den i stedet i store Bourgogneglas helt alene, så den kan få lov til at shine, eller til retter med fjerkræ eller laks.