Domaine Perrot-Minot er et af de sikreste kort i hele Bourgogne, og i de senere år har der været tale om rene triumfer lige fra det generiske åbningsnummer af en Bourgogne Gevrey-Chambertin forbi de forskellige Lieu-Dits og Premier Cru op til de 6 Grand Crus fra selve Chambertin skråningen, som Domaine Perrot-Minot også begaver vinens verden med.
Sammen med lanceringen af 2017-årgangen følger nye labels og en redefinering af porteføljen. Således erstatter denne Chambolle-Musigny Orveaux des Bussières den hidtidige Chambolle-Musigny Vieilles Vignes, således at det nu flages at frugten kommer dels fra 0,4 ha. på den spændende Premier Cru La Combe d’Orveaux, der ligger oppe bag Clos de Vougeot med Les Petits Musigny som nærmeste nabo, dels fra 0,6 ha. på det fine Lieu-Dits Les Bussières, hvor vinstokkenes alder efterhånden nærmer sig de 100 år.
2017 blev skæmmet af både frost og en ujævn modning som fik Christophe til at beskære op mod 25% bort for at resten kunne ankomme til fuld modenhed uden stress og sammen med en striks sortering både ude i vinmarken og foran kælderen betød det, at Christophe igen - og i modsætning til de fleste andre - kunne tillade at arbejde med en høj andel af hele drueklaser under gæringen.
Således er denne vin skabt med 30% hele klaser, som indledningsvis gennemgik en såkaldt kold maceration sammen med de afstilkede druer ved 14 grader i rustfrit stål i en uges tid. Herefter blev temperaturen hævet hvorefter den egentlige gæring fik lov til at gå i gang. Vinen fik lov til at sætte sig i nogle døgn inden den blev fyldt på nye fade fra Francois Fréres og brugte fade som Christophe er begyndt at købe fra Domaine de la Romanée Conti. Vinen er modnet i 14 måneder uden omstikninger og med kun få omrøringer inden aftapningen, der som sædvanlig fandt sted uden klaring eller filtrering.
Bottom Line: Christophe Perrot-Minot er nok engang en af stjernerne i en udfordrende årgang. En af vor tids største Bourgogne eksperter Allen Meadows sammenfatter det smukt, når han skriver: "his 2017's are not the best wines, that he has ever made, but they are at a minimum very good and in a few cases excellent. Moreover, they are not just very good at the top, but the villages level wines are very fine as well."
Vinen er tappet med kvalitetspropper og hver enkelt flaske forsynes til sidst med en "logstrip", der gør det muligt at indhente oplysninger om hver enkelt flaskes videre færd på internettet. (http://www.prooftag.com/)