Man kunne godt tro de havde fået sig et lille glas eller to over tørsten da de tilbage i 1937 skulle fastlægge rammerne for hvad der skulle have Grand Cru status i Gevrey-Chambertin, og det er sikkert muligt at finde fascinerende historier om de alliancer og studehandler som datidens influenter indgik med hinanden for at nå et resultat, som tilgodeså så mange som muligt.
Dels var det overraskende, at de fandt det nødvenligt at definere hele 6 ekstra Grand Cru marker rundt om Clos de Bèze, Chambertin og Charmes-Chambertin, og dels var det besynderligt, at de bare 1,82 ha. som udgjorde Mazoères-Chambertin fik tilladelse til at sælge deres vin som Charmes-Chambertin.
Hvorom alting er fik de 3 store Clos de Bèze, Chambertin og Charmes-Chambertin hele 6 satellitter på begge sider af Route des Grands Crus og Christophe Perrot-Minot, der har samlet på exceptionelle parceller i mere 25 år, har stadig en lille drøm om være repræsenteret i dem alle.
Det har ledt frem til et usædvanligt partnerskab med Pierre Damoy, som blandt andet ejer hele 5,36 ha. omkring det lille berømte landhus midt oppe på Clos de Bèze. Christophe og Pierre har således siden 2003 kultiveret en del af vinstokkene i fællesskab og også fastlagt høsttidspunktet sammen, og når druerne så bliver plukket får Christophe som regel tilstrækkeligt til at kunne fylde 6-8 fade svarende til 1.600-2.200 flasker.
Druerne er naturligvis håndhøstede, med en sortering både oppe i vinmarken og endnu en nede foran kælderen hvor der blev taget hårdt fat på grund af masser af problemer eller som Christophe Perrot-Minot formulerede det i forbindelse med lanceringen: ”2013 was a very complicated vintage to manage and this was true basically from start to finish. It seemed as though there was always something either wrong or threatening to go sideways, and even the harvest was complicated. We picked from the 2nd to the 15th of October and because there was rot pressure along with rain during the harvest period, things basically slowly deteriorated with each passing day. As a result there was ever more sorting to do as the incidence of rot-affected berries rose accordingly.” Omkring 80% af stilkene blev fjernet hvorefter klaserne/druerne/mosten gennemgik en såkaldt kold maceration ved 14 grader i rustfrit stål i en uges tid inden temperaturen blev hævet og der blev chaptaliseret med 0,5% hvorefter den egentlige gæring gik i gang. Efter gæringen og presningen fik vinen lov til at sætte sig i en uges tid inden den blev fyldt på nye og brugte fade fra Allier leveret af Remond i Ladoix-Serrigny, hvor den modnede i 16 måneder uden omstikninger og med kun få omrøringer frem mod aftapningen, der fandt sted uden klaring eller filtrering.
Hver enkelt flaske er i forbindelse med etiketteringen forsynet med en "logstrip" hvilket gør det muligt at indhente oplysninger om vinen på internettet.