Bonnes-Mares, der fik sin Grand Cru status den 8. december 1936, breder sig over 15 ha. på højre siden af Routes des Grand Crus, når man bevæger sig mellem Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny. Her har Drouhin-Laroze 1,5 ha. i Chambolle-enden fordi Philippe Drouhin ‘s bedstemor - nærmest ved en tilfældighed og helt vidunderligt - fik nys om, at vinmarken var til salg en dag hun var ude at lufte sin hund tilbage i 1953! Kun de vinstokke, som er døde gennem årene er blevet erstattet, og Philippe Drouhin fortalte under vores senmeste besøg, at de ældste vinstokke snart kan fejre deres 100-års fødselsdag.
Vi modtog tidligt de første glade bulletiner om 2019-årgange fra Caroline Drouhin nede på Domaine Drouhin-Laroze. Hun berettede om en vidunderlig høst under høj september og om nærmest fejlfri druer med et historisk højt sukkerindhold, som helt uden drama var blevet forvandlet nogle meget lovende vine. Og nu havde hun så været i kælderen sammen med Philippe og Nicolas for at smage alle vinene, således at vi kunne få den første rapport om hvad vi havde i vente fra Domaine Drouhin-Laroze.
Om denne BONNES-MARES GRAND CRU 2019 noterede Caroline i maj 2020:
80% NEW OAK BARRELS / 50% WHOLE HARVEST / MALOLACTIC FINISHED AT THE END OF FEBRUARY 2020
Halfway designed by the principles of whole harvesting, these 2019 Bonnes-Mares possess a frank nose, where one distinctly notices black fruits and black pepper. The attack is almost skillful, both dense and supple, it offers a delicacy of blackcurrant flavors. On the palate, the taste is refined; it reveals a rich mid-palate, accompanied by a beautiful maturity that will enjoy a long elegant finish.
Siden er familien blevet stadig mere begejstrede for deres 2019 kollektion, og Nicolas Mestre var da også i fint humør, da Allen Meadows var forbi for at smage vinene i januar 2021. Her opsummerede han årgangen således: "Mængderne var mere beskedne end 2018, men kvaliteten måske er endnu bedre. Vi plukkede druerne fra den 16. til den 22. september, og frugten var stort set fejlfri så vi pillede ikke meget fra ved sorteringen Jeg brugte som udgangspunkt omkring 25 til 30% hele drueklaser i de fleste vinene under vinifikationerne, men det svingede noget. En enkelt vin er gæret helt uden hele klaser, nogle få fik 50% og Très Girard er vinificeret med 100% hele klaser. Ellers er der ikke meget at rapportere, da vi ikke havde problemer og da vinene ser ud til at blive bedre for hver måned, er jeg sikker på de vil udvikle sig smukt.”