Bonnes-Mares, der fik sin Grand Cru status den 8. december 1936, breder sig over 15 ha. på højre siden af Routes des Grand Crus, når man bevæger sig mellem Morey-Saint-Denis og Chambolle-Musigny. Her har Drouhin-Laroze 1,5 ha. i Chambolle-enden fordi Philippe Drouhin ‘s bedstemor - nærmest ved en tilfældighed og helt vidunderligt - fik nys om, at vinmarken var til salg en dag hun var ude at lufte sin hund tilbage i 1953!
Kun de vinstokke, som er døde gennem årene er blevet erstattet, og Philippe Drouhin fortæller, at de ældste vinstokke snart kan fejre deres 100-års fødselsdag. Herfra er druerne ovenpå den generøse og varme sommer plukket allerede i den første uge af september, hvilket i følge Philippe Drouhin "vistnok er tidligere end nogensinde før".
I kælderen er det Philippe Drouhin’ s børn, sønnen Nicolas og datteren Charlotte, som nu og uden det store drama får lov til at sætte væsentlige fingeraftryk på druernes forvandling til vin. Således er next generation stærkt optaget af den forandrede balance anvendelsen af hele drueklaser tilfører vinene, og i 2018 er der brugt 25% hele drueklaser i denne Bonnes-Mares samtidig med at tiden i fadene fra Allier og Nivemais (80% nye) er fastholdt på de 16 måneder, som har været normen de senere år. Philippe, Charlotte og Nicolas har således kunnet sammenstikke og tappe vinen uden klaring, filtrering eller stress først på sommeren i 2020.
Mange kritikere har samtidigt med at de roste og respekterede vinen udtrykt, at der her var et potentiale som endnu ikke helt var udfoldet. Meget tyder på at dette nu er ved at ske. I hvert fald rykker brugen af hele drueklaser og det lidt mere beherskede fad aftryk ved balancen i vinen til fordel for både frugten og friskheden.
En intens næsten atypisk Bonnes Mares med en fint parfumeret duft af brombær, solbær, viol der smelter smukt sammen et helt potpourri af krydderier fra den høje andel af nye fade. Præcis så magtfuld som man forventer fra årgangen, men hverken overgjort eller kogt. Bare imponerende og med tilstrækkelige mængder af syre til at balancen opleves som intet mindre end vidunderlig. Alt er godt!
Vinen vil være herlig sammen med fuglevildt med en såkaldt sauce vigneronne eller en saftig tournedos.