Fakta
- 6 stk. 38.173,50
Barolo Granbussia Riserva
- 6 stk. 38.173,50
7.485,-
9.980,- pr. l.
6 stk.
38.173,50
6.362,25 pr stk.
Spar 6.736,50
Anbefalinger
Guida Vini Veronelli
99 *** GRAND BLEU (topvurdering)
Guide Veronelli 2022
Wine Spectator
95
The earthy, woodsy aromas show some evolution in this red, with just a hint of white truffle, yet there's still a hefty dose of spicy oak to be resolved. Rich and sumptuous midpalate, showing plum, cherry, tar and tobacco flavors shaded by vanilla and toasty spices, with firm, dusty tannins laying a grip on the long finish. Give this another year or two in the cellar. Bruce Sanderson - Februar 2022
Beskrivelse
Bussia skråningerne nedenfor Monforte d’Alba er med sine 299 ha. en af de vigtigste kilder til fremragende Nebbiolo vine i hele Barolo distriktet og blandt de mange producenter, der opererer i bakkerne, er Conterno brødrene med deres ikoniske Granbussia den afstand mest berømte af dem alle. Og omfavner vi hele Barolo-distriktet er kun Viettis Villero og Sandrones Vite Talin som (en gang i mellem) aftvinger samme respekt.
Tidligere blev Granbussia kun produceret i de år hvor brødrene fornemmede, at frugten rummede et perspektiv, der rakte 25 år eller længere ud i fremtiden, men siden 2005 har brødrene vurderet, at deres 3 næsten lige så berømte enkeltmarksvine Vigna Cicala, Vigna Romirasco og Vigna Colonnello oftere kunne undvære deres ældste vinstokke. Således er vi blevet begavet med en Granbussia i både 2006, 2008, 09, 10 og så nu igen i 2012.
På papiret kunne det ligne forsøg på at presse citronen, men i glasset er historien en anden, hvilket først de tilbagevendende tårnhøje vurderinger fra de førende anmeldere og siden fraværet af anmeldelser fra de sammen anmeldere dokumenterede. Således befinder Granbussia sig nu i en liga, hvor Conterno brødrene ikke behøver ofre/fremsende prøver, og anmelderne må derfor melde deres på vingården i Monforte D’Alba, hvis de stadig ønsker at profilere Conterno (og sig selv).
Conterno brødrene arbejder med løbende udskiftning af vinstokkene på deres parceller, og de har derfor ikke helt styr på hvor gamle de vinstokke der leverer frugten til Granbussia er. Men da der er mange gamle, og rigtig gamle vinstokke på både Cicala, Romirasco og Colonnello er et godt bud, at gennemsnitsalderen på de vinstokke som leverer frugten til Granbussia nu har sneget sig forbi de 70 år.
Høsten er naturligvis manuelt med en soignering allerede nede på skråningen og endnu en, når druerne ankommer til kælderen. Der gæres i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og efterfølgende bliver den unge vin dekanteret adskillige gange - eller "renset" som Giacomo Conterno kalder det - inden turen går op i de store botti (store brugte og meget velholdte slovenske fade), hvor i vinene modner mindst 18 måneder inden den cuvée der skal ende som Granbussia sammenstikkes. Herefter yderligere modning i 14-16 måneder inden aftapningen og yderligere 5 år i flasken inden frigivelsen il salg.
Producent
følger
Oprindelse
Region
Piemonte ligger i Nordvestitalien og er en af landets mest prestigefyldte vinregioner. Vinmarkerne ligger mellem Alperne i nordvest og Apenninerne i sydøst, og regionen udmærker sig ved at være domineret af lokale sorter som f.eks. Nebbiolo, Barbera, Dolcetto, Arneis og Cortese. Klimaet er gennemgående kontinentalt men præget af nærheden til bjerge, som begrænser nedbørsmængden. Stilmæssigt produceres en bred vifte af typer fra de tanninrige og længelevende vine fra Barolo, de saftige og friske Barbera vine, de lette hvidvine på Arneis og Cortese samt de søde, mousserende fra Asti på Moscato. En stor del af vinene i regionen produceres indenfor DOC og DOCG reglerne.Distrikt
Barolo er et vindistrikt i Piemonte i det nordvestlige Italien. I de rullende bakker omkring byen Barolo syd for Alba produceres noget af Italiens fineste rødvin, og kun Nebbiolo druen må anvendes. Den plantes sædvanligvis på de bedste dele af sydvendte skråninger. Jordbunden varierer i distriktets 5 kommuner fra kalksten og mergel i La Morra og Barolo til mere sandsten i Castiglione-Falleto, Serralunga d'Alba og Monforte. Distriktet er kendt for aromatiske, tanniske og længelevende rødvine, omend der særligt de seneste år er kommet producenter på banen, der laver vine, som er hurtigere drikkeklar end tidligere tiders. Barolo skal pr lov lagres min 38 måneder hvoraf de 18 skal være på fad.Næringsdeklaration
Indeholder sulfitter