Bussia skråningerne nedenfor Monforte d’Alba er med sine 299 ha. en af de vigtigste kilder til fremragende Nebbiolo vine i hele Barolo distriktet og blandt de mange producenter, der opererer i bakkerne, er Conterno brødrene med deres ikoniske Granbussia med afstand de mest berømte.
Men Conterno ‘s ikoniske første vin produceres kun i de år hvor frugten rummer et perspektiv på 25 år eller mere. I de andre år forvandles den til de 3 enkeltmarksvine Vigna Colonnello, Vigna Romirasco og så denne Vigna Cicala. Eller sådan var det i hvert fald frem til 2005. I de senere år er vinene blevet produceret i alle årgange i det brødrene nu vurderer, at de 3 vine i de bedste årgange sagtens kan undvære en del af frugten fra de ældste vinstokke, så der bliver plads til den berømte Granbussia.
På papiret kunne det ligne forsøg på at presse citronen, men i glasset er historien en anden, hvilket de tilbagevendende tårnhøje vurderinger dokumenterer. Blandt andet var Robert Parkers meget kompetente kvinde i Italien Monica Larner ikke nærig med pointgivningen, da hun var forbi i juni 2019. 95-point blev det til og følgende roser: "Barolo Bussia Cicala is like a little steam train that keeps pushing forward. The wine shows the forward momentum and power of the vintage, imparting ripe and rich primary intensity along the way. This steady and elegant expression of Nebbiolo reveals dried blackberry, tar, licorice, smoke and white truffle. The wine's approach is broad and textured as it rolls over the palate."
Ord, der har en vis vægt al den stund, at Monica 3 gange er blevet hædret som "Best International Wine Journalist" af Comitato Grandi Cru d'Italia og kaldt "Leader of Italian Excellence" i Gambero Rossos månedsmagasin.
Conterno brødrene arbejder med løbende udskiftning af vinstokkene på deres parceller, men da der er mange meget gamle stokke på deres del af Vigna Colonnello kommer frugten fra vinstokke, der i gennemsnit er omkring 45 år gamle. Høsten er naturligvis manuelt med en soignering allerede nede på skråningen og endnu en, når druerne ankommer til kælderen. Der gæres i rustfrit stål uden fremmede gærstammer og efterfølgende bliver den unge vin dekanteret adskillige gange - eller "renset" som Giacomo Conterno kalder det - inden turen går op i de store botti (store brugte og meget velholdte slovenske fade), hvor den alt efter årgangens profil modner 26-30 måneder frem mod aftapningen på flaske, der sker uden klaring eller filtrering.