RÅVAREFOKUS
DE SØDE, RØDE JORDBÆR
Måske dine jordbær finder vej til kurven hos den lokale grønthandler, plukkes med egne hænder i sommerlandet, nydes i desserter på restauranter eller fyldes i bagagerummet ved en vejsidebod på vej mod sommerhuset? Uanset hvad, er scenen sat til nostalgisk og simpel velsmag, som får enhver til at tænke på sommer og dertilhørende minder.
1. juni 2021
Magasin nr. 5 2021
Den danske sommer er ifølge kalenderen i gang og intet kipper tydeligere med det danske sommer-flag end friske, søde jordbær.
VIDSTE DU?
Jordbær indeholder mere C-vitamin end citrusfrugter. Med 100 gram om dagen, er en almindelig voksen persons behov dækket.
Friske jordbær består af ca. 90 % vand
Et gennemsnitligt jordbær har 200 “kerner” på ydersiden.
Jordbær er blandt de tre mest dyrkede typer frugt og bær i Danmark. De to andre er æbler og pærer.
JORDBÆR OG VIN
Hvad drikker man egentlig til jordbær? Først og fremmest afhænger det af, hvorledes jordbærrene serveres, om det er den klassiske servering med mælk eller fløde, marineret i sukker eller om de indgår i kager, tærter og mange andre kreationer, som beriges med et strejf af sommer, når de solmodne søde bær tilføjes.
JORDBÆR MED MÆLK & FLØDE
Vi spiser jordbær i massevis, og hver især har vi vores foretrukne måde at nyde jordbær på.
I Løgismose ynder vi at spise dem klassisk med mælk og fløde og et lille drys sukker – mere behøves ikke, bare råvarerne er i orden. Derfor kommer de mælkehvide dråber fra fritgående, økologiske malkekøer, bærer alle tre hjerter i Bedre Dyrevelfærd og er Anbefalet af Dyrenes Beskyttelse.
Nyd dem nu og nyd dem med dansk mælk og fløde!
RÅVAREFOKUS
Læs med og bliv klogere på den mest producerede kornsort i verden og den mest skjulte ingrediens i vores fødevaresystem.
RÅVAREFOKUS
De vokser under jorden og når først de trækkes op i efteråret og ser dagens lys, har de ganske meget at byde på.
RÅVAREFOKUS
Fyld sensommeren og efteråret med blommer.
RÅVAREFOKUS
De vilde hvidløg i skovbunden, spæde bøgeblade, skvalderkål og løvstikke – en spiselig påmindelse om, at foråret er på vej.
RÅVAREFOKUS
Pasta er ikke bare pasta. Læs med og bliv klogere.
RÅVAREFOKUS
Lær mere om den knoldede rod
RÅVAREFOKUS
Fyld juletiden med konfekt fra øverste hylde
RÅVAREFOKUS
Byd efteråret velkommen med kastanjer i køkkenet
RÅVAREFOKUS
Sæt gang i sylteriet med opskrifter og tricks til din syltning
RÅVAREFOKUS
Alle elsker dem jo
RÅVAREFOKUS
Bliv klogere på fladfisk, vinen du bør servere til og hvordan du tilbereder dem
RÅVAREFOKUS
Æg hører ufravigeligt sammen med foråret
RÅVAREFOKUS
Nymfelår, snegle og frøer
RÅVAREFOKUS
Sild i lange baner til frokostbordet
RÅVAREFOKUS
Ost der skal modnes
RÅVAREFOKUS
Velsmag i en nøddeskal
RÅVAREFOKUS
På skattejagt i skovbunden
RÅVAREFOKUS
Smagen af dansk sommer
RÅVAREFOKUS
1. september indledes vildtsæsonen, hvis helt exceptionelle råvarer rangerer højt, især hos kokke.
RÅVAREFOKUS
Frugt eller grøntsag?
RÅVAREFOKUS
Hvilke vine skal du servere til artiskok?
RÅVAREFOKUS
Grønsagen der egentlig var et bær
RÅVAREFOKUS
De søde, røde Jordbær
RÅVAREFOKUS
Jeg tror, de fleste kan huske deres første østers...
RÅVAREFOKUS
Og hvordan de renses
RÅVAREFOKUS
Pata Negra Iberico Bellota
RÅVAREFOKUS
Hvad er egentligt forskellen?
RÅVAREFOKUS
Vidste du, at græskarplanten sætter verdens største bær? Frugten på planterne i slægten Cucurbiteae er faktisk bær og slægten dækker ca. 13 arter
RÅVAREFOKUS
Sensommerens mørke, vilde bær
RÅVAREFOKUS
Smag på Danmark
RÅVAREFOKUS
Om udskæringer, tilberedninger og opskrifter
RÅVAREFOKUS
Polynesiske guldkorn
RÅVAREFOKUS
En gave fra havet
RÅVAREFOKUS
Lær om forskellene på de forskellige typer caviar
RÅVAREFOKUS
De søde og sprøde pærer i sæson
RÅVAREFOKUS
Kend dem på knækket
RÅVAREFOKUS
Derfor er de så eftertragtede
RÅVAREFOKUS
Allerede i foråret går jagten ind på sommerbukken
RÅVAREFOKUS
Nye måder at servere sin laks
RÅVAREFOKUS
Delikat og yndefuld
KOKKETIPS
De kolde måneder er oplagte til simremad
RÅVAREFOKUS
Hvorfor er det så sundt med kål?
RÅVAREFOKUS
Læs med og bliv klogere på den mest producerede kornsort i verden og den mest skjulte ingrediens i vores fødevaresystem.
RÅVAREFOKUS
De vokser under jorden og når først de trækkes op i efteråret og ser dagens lys, har de ganske meget at byde på.
RÅVAREFOKUS
Fyld sensommeren og efteråret med blommer.
RÅVAREFOKUS
De vilde hvidløg i skovbunden, spæde bøgeblade, skvalderkål og løvstikke – en spiselig påmindelse om, at foråret er på vej.
RÅVAREFOKUS
Pasta er ikke bare pasta. Læs med og bliv klogere.
RÅVAREFOKUS
Lær mere om den knoldede rod
RÅVAREFOKUS
Fyld juletiden med konfekt fra øverste hylde
RÅVAREFOKUS
Byd efteråret velkommen med kastanjer i køkkenet
RÅVAREFOKUS
Sæt gang i sylteriet med opskrifter og tricks til din syltning
RÅVAREFOKUS
Alle elsker dem jo
RÅVAREFOKUS
Bliv klogere på fladfisk, vinen du bør servere til og hvordan du tilbereder dem
RÅVAREFOKUS
Æg hører ufravigeligt sammen med foråret
RÅVAREFOKUS
Nymfelår, snegle og frøer
RÅVAREFOKUS
Sild i lange baner til frokostbordet
RÅVAREFOKUS
Ost der skal modnes
RÅVAREFOKUS
Velsmag i en nøddeskal
RÅVAREFOKUS
På skattejagt i skovbunden
RÅVAREFOKUS
Smagen af dansk sommer
RÅVAREFOKUS
1. september indledes vildtsæsonen, hvis helt exceptionelle råvarer rangerer højt, især hos kokke.
RÅVAREFOKUS
Frugt eller grøntsag?
RÅVAREFOKUS
Hvilke vine skal du servere til artiskok?
RÅVAREFOKUS
Grønsagen der egentlig var et bær
RÅVAREFOKUS
De søde, røde Jordbær
RÅVAREFOKUS
Jeg tror, de fleste kan huske deres første østers...
RÅVAREFOKUS
Og hvordan de renses
RÅVAREFOKUS
Pata Negra Iberico Bellota
RÅVAREFOKUS
Hvad er egentligt forskellen?
RÅVAREFOKUS
Vidste du, at græskarplanten sætter verdens største bær? Frugten på planterne i slægten Cucurbiteae er faktisk bær og slægten dækker ca. 13 arter
RÅVAREFOKUS
Sensommerens mørke, vilde bær
RÅVAREFOKUS
Smag på Danmark
RÅVAREFOKUS
Om udskæringer, tilberedninger og opskrifter
RÅVAREFOKUS
Polynesiske guldkorn
RÅVAREFOKUS
En gave fra havet
RÅVAREFOKUS
Lær om forskellene på de forskellige typer caviar
RÅVAREFOKUS
De søde og sprøde pærer i sæson
RÅVAREFOKUS
Kend dem på knækket
RÅVAREFOKUS
Derfor er de så eftertragtede
RÅVAREFOKUS
Allerede i foråret går jagten ind på sommerbukken
RÅVAREFOKUS
Nye måder at servere sin laks
RÅVAREFOKUS
Delikat og yndefuld
KOKKETIPS
De kolde måneder er oplagte til simremad
RÅVAREFOKUS
Hvorfor er det så sundt med kål?