• 0 Kurv

    Kurv overblik

    Du har ikke noget i din kurv endnu...
    Total (heraf moms: 0,-) 0,-

Confit de carnard

Det franske alternativ til andestegen

Confitering er i adskillige århundreder blevet anvendt som konserveringsmetode, sær- ligt i det franske køkken. Den langsomme tilberedning med velsmagende krydderier i egen fedt sikrer smørblødt og mørt kød samt en helt forrygende smag. Confitering er ofte kendt i sammenhæng med and, men faktisk kan du confitere al slags kød.

Nu hvor julen nærmer sig med hastige skrift, er der heller ikke længe til den klassiske andesteg melder sin ankomst på middagsbordet. Prøv confiteret and som alternativ til andestegen – eller servér med grønne salater, for et let måltid, som stadig smager en smule af jul.

HER FÅR DU KOKKENES OPSKRIFT PÅ KLASSISK CONFIT DE CANARD

INGREDIENSER

4 personer

4 andelår
Salt
2 fed hvidløg
Et par kviste frisk timian 2 tsk. enebær
1 tsk. korianderfrø
Ca. 5 dl andefedt

SÅDAN GØR DU

Gnub andelår med rigeligt salt, hvidløg, timian, knust enebær og korianderfrø.

Lad andelårene ligge natten over i køleskabet og trække.

Fjern det værste overskydende salt samt krydderier
Læg andelårene i en bradepande og dæk med andefedt Dæk med sølvpapir og confitér i ovnen ved 170 °C i ca. 1,5 timer. Steg lårene sprøde på pande eller i ovn inden servering. Lårene er færdige, når kødet næsten falder af benet. Servér med klassisk juletilbehør eller alternativt i en frisk og sprød grønkålssalat.

Andelårene kan med fordel tilberedes og gemmes på køl i flere uger. Vælger du denne metode, skal du blot lægge lårene i et skoldet henkogningsglas efter du har tilberedt dem, og derefter dække dem med et lag af det sigtede andefedt.