13/1/2021
Kogt torskerogn
Her får du kokkens opskrift på kogt torskerogn, eller torskerogn-bukser som den friske rogn også kaldes.
Ingredienser
- 500 g torskerogn ''bukser''
- Frisk citron
- 3 stk laurbærblade
- Dild
- Saltflager
- Peberkorn
Sådan gør du
Step 1.
Bring vand til kogning i en gryde der passer til mængden af torskerogn.
Step 2.
Krydr vandet med salt.
Step 3.
Placer torskerognen med dildstilke, skiver af citron, lidt peberkorn og et laurbærblad i et stykke bagepapir. Fold bagepapiret sammen som en pakke og snør den eventuelt med kødsnor.
Step 4.
Kom pakken i gryden og lad pochere (tilberedning lige under kogepunktet) i 10-15 min.
Step 5.
Tag gryden af varmen og lad rognen trække sig færdig mens vandet køler ned. Rognen skal føles fast når du mærker på den, så er den færdig.
Step 6.
Nyd den herefter enten kold i skiver, stegt i masse smør eller bare direkte fra gryden.
Andre forslag
Salade chèvre chaud
Gratineret gedeost og honning på ristet brød på en bund af sprøde salater vendt med fransk vinaig...
Salat med mormordressing på rygeost
Less is more – sådan lyder en kliché med godt hold...
Kryddersild med rygeost
Løgismose kryddersild har noter af allehånde, kanel, appelsin og peber. Giv de krydrerede smage m...
Oeuf en meurette – Rodfrugter med pocheret æg
Klassisk burgundisk ret, også kendt som æg i rødvinssauce. Her får du vores kok Kaspers nyf...
Fiskefrikadeller med hjemmelavet grov remoulade
En mad med fiskefrikadeller og remoulade lyder måske mere som en mad, der hører til i madpa...
Meunierestegt julerødspætte med sauce tatar
En god gammel klassiker – smørstegt fiskefilet serv...
Varmrøget laks med hytteost og chimichurri
Nogle vil måske kalde dette stykke smørrebrød for det sunde alternativ på julefrokostbordet...
Løgconsommé med karamelliserede & syltede løg
Den klassiske franske løgsuppe har sin oprindelse i Lyon. For at markere at rejsen for det danske...