Smag på Bourgogne – onsdag 8. maj
Onsdag 8. maj kl. 16.00-18.00 gæster Nicolas Mestre fra vinhuset Domaine Michelot butikken. Michelot er hjemstedet for nogle af de mest fortryllende vine fra Bourgogne. Med en blanding af enestående jordforhold og omhyggeligt og mesterligt håndværk – lige fra arbejdet og høsten i vinmarken til håndtering af fadene og modningsprocessen – har Michelot siden 1850’erne skabt klassiske Bourgognevine med en uovertruffen kvalitet og karakter. Vi giver 20% på alle vine fra Domaine Michelot på dagen* Tilbuddet gælder onsdag 8. maj i butikken på Nordre Toldbod og ikke på Fine Wine
ROSÉBAR – FØRSTE GANG 16. MAJ
Hver torsdag kl. 14.00-19.00 i sommerhalvåret åbner vi rosébaren foran butikken. I baren kan du købe et glas rosé fra 55,-, imens vi åbner forskellige flasker rosé til forskellige priser. Tag din rosémakker under armen og nyd, det er lillefredag!
FRISKE FRANSKE FORSYNINGER HVER TORSDAG
Vi danskere elsker Frankrig, og det er da heller ikke spor vanskeligt at forelske sig i varmen, lyset, vinen og maden.
Hver uge bringer vi en lille bid af Frankrig hjem til butikken, når vi torsdag modtager franske gastronomiske perler fra Marché de Rungis.
UGENS FRANSKE RÅVARE
Rabarber
Grundet helligdag i Frankrig modtager vi først frisk forsyning fra Frankrig fredag i denne uge – dog lige i tide til weekendens måltider. Med i grøntkasserne er franske rabarber – for selvom de danske af slagsen så småt er begyndt at skyde frem hist og her, i haver og supermarkeder, er de endnu en tand for sure. De franske rabarber har derimod fået tilstrækkeligt med sol og mere sødme.
BUTIKKEN PÅ NORDRE TOLDBOD
BESTIL RÔTISSERIE-GRILLET KYLLING
Det roterende rôtisserie gør det muligt at grille kyllingen hele vejen rundt, hvilket giver et ekstra sprødt ydre og saftigt indre.
LØGISMOSE NORDRE TOLDBOD
LØGISMOSE FINE WINE – FLERE END 600 IKONISKE FLASKER!
Importen af Fine Wine startede hos Lene og Sven Grønlykke, som var blandt de første i Danmark til at importere domaine-aftappede vine fra Bourgogne. I dag tæller Løgismose store sortiment af Fine Wine flere end 600 flasker exceptionel vin.
40 ÅRS JUBILÆUM I BUTIKKEN
I 2022 fejrede vi 40 års jubilæum i butikken på Nordre Toldbod. Læs eller genlæs fortællingen om familien Grønlykke, som åbnede det første vinudsalg i 1982 på Nordre Toldbod.
JUBILÆUM
2010'erne - Det fjerde årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
2000'erne - Det tredje årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1990'erne – Det andet årti på Nordre Toldbod
JUBILÆUM
1980'erne – Det første årti på Nordre Toldbod
Butikken på Nordre Toldbod
HISTORIEN BAG VORES FRANSKE OSTE
I butikken finder du et stort udvalg af eksklusive franske oste fra Bordier, som er "affineur" og dermed ekspert i at modne oste til absolut perfektion. Bliv klogere og lær oste-sæsonerne at kende.
Vin & ost match
VIN & OST
Ossau-Iraty & Pet' Nath'
VIN & OST
Bleu de Bresse og Chenin Blanc
VIN & OST
Brillat Savarin & Champagne
BUTIKKEN PÅ NORDRE TOLDBOD
I et gammelt pakhus på Nordre Toldbod i Kongens København, med udsigt til Trekroner, Nyholm og Kastellet, blandt kanalrundfarter og Kongeskibet og omgivet af evig brise og genskær fra vandet, se dér ligger Løgismose Vin, Mad & Delikatesser, og der har den ligget i snart 40 år.
De første år var Løgismose havnens eneste virksomhed, som ikke havde noget med skibsfart at gøre. Siden 1630 havde Københavns Toldvæsen nemlig haft til huse på Toldboden. Og de nikotingule vægge og lange knager til regnjakker i lokalerne på Nordre Toldbod røbede da også, at det ikke var længe siden, at daglejerne, der håbede på en hurtig tjans, havde forladt bygningen, da Løgismose Vinimporti i 1982 flyttede ind. Et vinlager, hvor der blev solgt kasser med vin for de særligt indviede.
CONVENIENCE, FØR DET FANDTES
I de følgende år tog specialhandlen til herhjemme. På Nordre Toldbod begyndte man derfor også at lave mad. Henkogninger, fonder og marmelade blev lavet af Lone Grønlykke og solgt før de stort set var nået på glas. I 2001 tog det til. I et samarbejde med Jens Slagter fra Kultorvet og Thomas Rode i køkkenet blev Boeuf Bourguignon, cassoulet og confiterede andelår solgt fra et åbent køkken og efter opskrifter fra Falsled Kro og Kong Hans Kælder. Det skulle vise sig at være lidt af et columbusæg: Kunderne kunne nu få en kombination af mad og vin. De nøjedes nu ikke længere med at komme forbi én gang om måneden efter, men lagde i stedet vejen forbi én gang om ugen efter ugens retter. Vinudsalget på Nordre Toldbod tilbød således sine kunder convenience, før det overhovedet blev et koncept.
FRA SMØR TIL CAVIAR
I dag er convenience stadig i højsæde. Den slags, der netop gør det let at spise hjemme, men som var man ude. Den slags, hvor ingredienserne er udvalgt ud fra smagen, måden, hvorpå de er blevet til og ud fra håbet om at inspirere vores kunder til at slå sig løs i køkkenet. Det er råvarer, kolonialvarer og delikatesser, der ikke er allestedsværende, og som derfor bringer nyt og fryd til måltidet. Oven i det eksklusive kan man naturligvis finde basisvarer som smør, hvidløg og kartofler – råvarer, der er mindst ligeså vigtige for måltidets samlede udtryk. Det er vores butikschef der sætter dagsordenen og som i stærkt samarbejde med både indkøbere og kokke udvælger de råvarer, vine og delikatesser, du finder på hylderne.
Åbningstider
Hverdage
Mandag: lukket
Tirsdag-onsdag: 11.00-18.00
Torsdag-fredag: 10.00-19.00
Weekend
Lørdag: 10.00-17.00
Søndag og helligdage: lukket
Kristi Himmelfart 9. maj 2024: lukket
Gratis parkering foran butikken i 1 time
Kontakt
Løgismose Vin, Mad & Delikatesser
Nordre Toldbod 16
1259 København K
Tlf. (+45) 33 32 93 32
E-mail: info-butik@loegismose.dk
Skriv til os direkte på Facebook i messenger
- vi svarer så hurtigt, vi kan: m.me/loegismose
Find vej