”Lobescoves”
Med sprøde rødbeder og kapers
Ingredienser
- Sprøde rødbeder
- 2 stk aflange rødbeder
- 1 håndfuld kapers
- ½ l vindruekerneolie
- Salt
- "Lobescoves"
- 200 g havtaskehaler
- 4 stk bagekartofler
- 2 kviste timian
- 2 stk laurbærblade
- 10 stk hvide peberkorn
- 1 stk tepose eller et stykke gazebind
- ½ l muslingefond , fiskefond eller vand
- 50 g Løgismose smør i tern
- 1 håndfuld fintsnittet purløg
- 2 riv muskatnød
- Pynt
- 1 håndfuld grofthakket karse , dild, kørvel og/eller kruspersille
Sådan gør du
Rødbeder
Step 1. Skræl rødbederne. Forsæt med at ”skrælle” tynde strimler af resten af rødbeden med en tyndskræller. Kom rødbedestrimlerne i isvand og lad dem stå i et par minutter, inden du dupper dem tørre på køkkenrulle. Friter dem sprøde i en gryde med vindruekerneolie ved ca. 170-180 grader, eller når olien begynder at syde omkring en tændstik.
Step 2. Læg de sprøde rødbedestrimler på et stykke køkkenrulle og drys med salt. Friter derefter kapersene i olien, disse skal dog ikke drysses med salt.
Lobescoves
Step 1. Skær havtaskehalen og de skrællede kartofler i tern på ca. 1 x 1 cm. Drys havtasketernene med salt og læg dem på et stykke køkkenrulle i køleskabet i ca. 1 time. Kom timian, laurbær og peber i teposen og bind en knude i toppen.
Step 2. Kog kartoflerne sammen med krydderierne i fonden ved middel varme, til de er næsten møre. Tag teposen op og tilsæt fisken. Begynd straks derefter forsigtigt at jævne lobescovsen med smørternene, brug en dejskraber, så fisken ikke går helt i stykker. Konsistensen skal være grov, men lind. Smag til med purløg, peber og muskatnød og evt. lidt salt.
Step 3. Server i dybe tallerkner og pynt med kapers, sprøde rødbeder og lidt grønne urter inden servering.
Andre forslag
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...
Gratin Dauphinois og koteletter af dyreryg
Gratin Dauphinois – luksusudgaven af flødekartofler – fra det sydøstlige Frankrig får dybde af ef...
Klassisk paella
En sommerlig paella, som bygger på klassiske spanske tilberedningsmetoder, men som tilføjes et no...
Sommerlig madtærte
Enkel og vegetarisk tærte med sprød butterdej og blød æggemasse. Brug solmodne tomater fra drivhu...
Saltimbocca på kylling og Ajo Blanco
Nyfortolkning af klassisk saltimbocca med Løgismose kylling, salvie og lufttørret skinke – rullet...
Kold majssuppe
En frisk, kold og raffineret majssuppe klar på kun få minutter, med en sødlig smag af majs samt f...