Barbaresco Gallina Vürsù er et smukt eksempel på det, vi godt tør kalde en af spidskompetencerne hos La Spinetta: At skabe vine, der imponerer og vækker umiddelbar begejstring, straks de frigives til salg, og så samtidig på forunderlig vis også besidder evnen til at belønne dem, som vælger at vente på de ekstra dimensioner, som flaskemodningen bidrager med. Spinetta's vine er blevet kaldt "for moderne" og "for fadrige", men når vinene får lov til at modne falder paraderne hos alle sande vinelskere og man må acceptere og respektere Giorgio Rivetti når han siger: "Jeg er en modernist, men det betyder ikke, at jeg ikke også er en traditionalist".
Denne 21. udgave af vinen fra den varme 2015-årgang smager således vidunderligt allerede nu - især hvis man giver den masser af tid i store glas, men fra vertikal smagning af 9 forskellige årgange af de forskellige såkaldte Vürsù-topvine i foråret 2019 ved vi, at der er endnu større sensationer på vej!
Druerne kommer fra 5 hektar på den bølgende syd-sydvestvendte Gallina mark, der ligger på begge sider af den lille Via Gallina, som er den lille alternative forbindelsesvej mellem Barbaresco og Neive. Der er tale om en af de fine "crus", der er medtaget på den officielle "Le Menzioni del Comune di Barbaresco.", og her har Rivetti-brødrene lige siden de købte sig ind på skråningen i 1995 arbejdet efter bæredygtige principper uden brug at herbicider, pesticider, og sågar også uden brug af traktorer og andet tungt materiel som kan komprimere jorden.
Frugten høstes manuelt og der sorteres såvel i vinmarken som i vinkælderen hvorefter alle stilke fjernes inden druerne gærer til vin uden knusning og uden fremmede gærstammer i rustfrit stål. Vinen er modnet 20 måneder udelukkende i nye franske fade og efterfølgende sammenstukket i rustfrit stål. Her har vinen fået lov til at sætte i 3 måneder inden den er tappet uden klaring eller filtrering og til sidst modnet yderligere 12 måneder i flasken inden frigivelsen.
The 2015 Barbaresco Vigneti Gallina is absolutely gorgeous. Vivid and nuanced on the palate, the 2015 is fresh, juicy and flat-out delicious. The Gallina is often a shy wine that needs time in bottle to truly blossom, but the 2015 seems to have skipped that initial phase of reticence. In two separate tastings, the 2015 has been incredibly sensual and polished. Historically, the Gallina has the most consistent track record in aging of the three top Barbarescos in the range. It will be interesting to see if that is the case here as well. For now, the 2015 Gallina is one of the finest wines I have ever tasted from La Spinetta. Antonio Galloni - Oktober 2018