Røget laks med rygeostcreme og syltet fennikel
Ingredienser
- 400 g røget laks , gerne et helt stykke
- 2 stk fennikel
- 50 g Løgismose rygeost
- 50 g Kirks fløde friskost
- 40 g ørredrogn
- 1 bundt bronzefennikel
- 1 stk citron
- Syltelage
- 100 ml vand
- 100 ml eddike
- 100 g sukker
Sådan gør du
Step 1.
Skær laksen i skiver på 1,5 cm tykkelse, og læg dem til side på køl, indtil anretning.
Step 2.
Varm ingredienserne til syltelagen op i en kasserolle til sukkeret er opløst, og stil derefter lagen på køl. Skær top og bund af fennikel, og del den på langs. Skær meget tynde skiver på et mandolinjern og læg dem i koldt vand. Gem nogle skiver fennikel til anretningen og kom resten i kogende vand i 10 sekunder og derefter direkte i iskoldt vand i ca. 2 minutter. Læg fennikel-skiverne i syltelagen og lad dem stå og trække indtil du anretter, minimum 15 minutter.
Step 3.
Pisk lige dele rygeost og friskost sammen i en skål. Smag til med salt og citronskal. Fyld cremen på en sprøjtepose til anretning.
Step 4.
Anret laksen med de rå og syltede fennikel ovenpå. Fordel ørredrogn tilfældigt rundt på tallerkenen. Læg forsigtigt små ’dutter’ af rygeostcremen ind imellem laks og fennikel. Pynt med bronze-fennikel.
Andre forslag
Tagliata af frilandscanette med rødbeder og syltede figner
Der er noget særlig delikat over canettens brystkød...
Andelår af frilandscanette med puré af pastinak og portvinsauce
Saftige andelår af frilandscanetten stegt i julede krydderier og serveret med smørmøre skiver af ...
Flødekartofler
Kaspers opskrift på flødekartofler er egentlig en kartoffelgratin. I stedet for fløde bruger han ...
Lakselasagne
Lakselasagne er en nem måde at servere fisk til aftensmad.
Hemmeligheden til den bedste o...
Kartoffelporresuppe
Fyld kurven med danske kartofler og porrer og smut i Netto efter Løgismoses økologiske mornaysauc...
Radicchio ripieno
At fylde grøntsager – verdure ripiene – er en klassisk italiensk tilberedningsmetode, og i denne ...
Sprøde svær, søde kastanjer og surkål
Efteråret i det sydlige Tyskland kalder på kraftfulde smage og tid til fordybelse om bordet.
...Strudel med græskar og salattern
Kürbisstrudel er en klassisk østrigsk efterårsvariant af salatost, en cremet ost, der smelter let...